Skip naar content
Skip naar content

Ervaringsverhaal Waarom Stream My Event geleende geld voorzichtig uitgaf - Talentlening voor werkruimte

Live streaming & recording en creatieve producties: dat doet Stream My Event. Het bedrijf maakt gebruik van een Talentlening (inmiddels opgegaan in de cultuurlening), om werkruimte te huren en inboedel aan te schaffen. Producer Thom van der Veen vertelt.

Wij wilden duidelijkheid en met een Talentlening weet je wat je krijgt

"Wij zijn een facilitair bedrijf voor videoproducties en bekostigen op die manier de ontwikkeling van nieuwe, eigen producten en technieken", legt Thom van der Veen uit. "Wij werken op het snijvlak van techniek en creativiteit. Het is geweldig om met zowel techneuten als creatievelingen samen te werken."

Lenen voor ruimte, inboedel en apparatuur

"Allereerst gebruikten we de Talentlening voor de samenwerking met A-lab bij wie we ruimte huren en voor wie we klussen doen. Daarnaast hebben we inboedel aangeschaft om werkplekken te kunnen inrichten en verhuren. En we hebben nieuwe apparatuur gekocht voor ons productiebedrijf. De lening hebben we niet meteen volledig besteed. De veranderingen op technisch gebied gaan immers zo snel: het is verstandiger om wat achter de hand te houden."

"Als vof bestaan we anderhalf jaar. Wij gingen ervan uit dat het als startend bedrijf moeilijk was om een banklening te krijgen. En ervaringen om mij heen maakten duidelijk dat je voor subsidie aan allerlei voorwaarden moet voldoen. Wij wilden duidelijkheid, en met een Talentlening weet je wat je krijgt."

Thom kijkt met een tevreden gevoel terug op het aanvragen van de lening. "Het was vrij snel geregeld, alhoewel de feedback op onze eerste aanvraag vrij kritisch was. Maar in een verhelderend gesprek bij Cultuur+Ondernemen kregen we de kans om onze plannen beter toe te lichten."

Meer weten?

Wil jij net als Stream My Event je mogelijkheden vergroten door een lening? Bekijk dan eens onze leningproducten of neem contact met ons op.

Wie een cultuurlening verkrijgt, moet die ook weer terugbetalen.