Skip naar content
Skip naar content

Ervaringsverhaal Vertrouwen in de gekozen weg voor een passende rechtsvorm dankzij een Oriëntatiegesprek

Wanneer je als collectief regelmatig optreedt en dus geld verdient, is het fijn de zaken goed te regelen. Bijvoorbeeld met een passende rechtsvorm. Maar hoe pak je dat aan? Lotte, de baritonsaxofonist van brassband BRASSA, vroeg hiervoor een oriëntatiegesprek aan. Dit gaf bevestiging en vertrouwen om de volgende stappen te nemen.

Het oriëntatiegesprek liet ons zien dat we eigenlijk al op de goede weg zaten.
BRASSA fotograaf Joël Vooijs Sparkture
BRASSA, fotograaf Joël Vooijs (Sparkture)

Goed geregeld

“BRASSA is ontstaan vanuit liefde voor brass: dansbare muziek met trompetten, saxofoons, percussie en drums. Daar stonden altijd alleen maar mannen op het podium, dus wij dachten: dat kunnen wij ook! En zo geschiedde. In 2019 zijn we met BRASSA begonnen en na corona groeiden we hard. Tijd om zaken goed te regelen, dus. Aansprakelijkheid en financiën, maar ook gewoon het versturen van facturen, bijvoorbeeld.”

De bomen en het bos

“We startten een eindeloze zoektocht naar informatie om ons beter te verenigen. We wilden een rechtspersoon, maar wat dan? Rondbellen naar de Kamer van Koophandel en notarissen zorgde niet voor een antwoord op maat: we kregen veel irrelevante info en soms zelfs tegenstrijdige adviezen. Het gesprek met Djoeke (adviseur Governance bij Cultuur+Ondernemen) was een verademing. Heel veel stappen hadden we al goed op de radar, bleek toen. Die bevestiging was heel prettig. Dat gaf ons het vertrouwen om concrete stappen te zetten.”

Aanbeveling

“Wat het gesprek met Djoeke fijn maakte, was dat zij goed luisterde naar wat we zelf al hadden uitgezocht. Ze speelde niet haar eigen langspeelplaatje af, maar sloot aan bij wat wij al wisten. Ik denk dat het helpt als je voorafgaand aan zo’n gesprek zelf onderzoek doet, en goed stilstaat bij wat je nu eigenlijk nodig hebt. Een match met de juiste adviseur is dan makkelijker gemaakt, waardoor je optimaal profiteert van de tijd die je met zo iemand hebt.”

Met het oriëntatiegesprek voorzien onze experts je van advies op maat. Ze zijn je onafhankelijke sparringpartner, of je vraag nu over zakelijke ontwikkeling, financiering of besturen en toezichthouden gaat.