Skip naar content
Skip naar content

Verdieping Terugblik op Slagkracht-training Persoonlijk leiderschap 2022

Wie ben jij als zakelijk verantwoordelijke? Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? En hoe verhoud je je tot de ander? Een groot deel van zakelijk verantwoordelijke zijn is niet alleen kennis en kunde, maar ook je persoon die je meeneemt in je werk. Kennis over wie je bent, helpt jou om je te ontwikkelen en geeft ruimte voor groei.

Terugblik

In het voorjaar van 2022 vond de tweedaagse training Persoonlijk leiderschap in een creatieve omgeving plaats onder leiding van Ragna Heidweiler. In deze training lieten we financiering, risicomanagement en teammanagement even voor wat het was. We maakten een pas op de plaats en keerden gezamenlijk naar binnen. In de training stonden we stil bij wie jij als persoon bent, waar je voor staat en hoe je je verhoudt tot de stakeholders om je heen. Met 14 personen gingen we aan de slag met oefeningen om in contact te komen met eigen gevoel en instinct.

Deelnemers hebben de training als volgt ervaren:

De sfeer was prettig, een veilige setting waar je makkelijk iets deelt met elkaar. Ragna is een fijne trainer. De training is inspirerend door de veelheid aan deelnemers, maar ook de vele overeenkomsten.
Slagkracht-training Persoonlijk Leiderschap 2022
Zowel door scherpe vragen van Ragna als door de oefeningen met mede-cursisten gingen sommige aannames wankelen, dat gaf nieuwe perspectieven.
Slagkracht-training Persoonlijk leiderschap 2022
Het heeft mij besef gegeven waar ik sta binnen mijn carrière en dat ik niet de enige bent die worstelt met bepaalde thematieken.
Slagkracht-training Persoonlijk Leiderschap 2022
Ik heb vooral nieuwe energie voor plannen opgedaan, en weet wat me momenteel te doen staat om de volgende stappen in mijn carrière te kunnen zetten.
Slagkracht-training Persoonlijk Leiderschap 2022 deelnemers
Het was heel fijn om praktische handvatten te krijgen en technieken te leren zoals geweldloos communiceren, nieuwe manieren van (beter) plannen en dromen, ideeën en doelen duidelijker te maken.

Werkboek

Zelf aan de slag met de thema’s uit de training? Dat kan! Het werkboek dat gebruikt is tijdens de dagen is te downloaden en kun je op eigen gelegenheid doorwerken.

Bekijk en download het werkboek

Aankondiging

In het voorjaar van 2023 staat de tweede editie van de training Persoonlijk leiderschap in een creatieve omgeving op stapel. Je maakt tijdens de training een pas op de plaats en creëert ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Na afloop ken je je kwaliteiten en valkuilen, en weet hoe je die voor je laat werken. Je weet waar je voor staat als zakelijk leider en hebt een persoonlijke toekomstvisie.

Daarnaast reflecteer je met mede-deelnemers op de uitdagingen van zakelijk leiden. Tevens verkrijg je inzicht in de prioriteiten die je nu stelt t.o.v. werk, gezin, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

In twee dagen komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kennismaking & introductie: wat is persoonlijk leiderschap?
  • Wie ben ik als leider en waarom doe ik wat ik doe?
  • Persoonlijke positionering: wat zijn je kwaliteiten en valkuilen?
  • Waar sta je nu en waar ga je naartoe als mens en professional?
  • Wat zijn jouw waarden en behoeften als mens en professional?
  • Hoe kun je voorzien in de behoeften van ‘de ander’ (team, andere stakeholders)?
  • Hoe blijf je je ontwikkelen als leider en welke hulpbronnen kun je aanspreken?
    Ontwikkelplan maken en hoe kom je van wens tot werkelijkheid?

Trainer

Portret Slagkracht trainer Ragna Heidweiler


De training wordt gegeven door Ragna Heidweiler van Wishbone Coaching. Ragna Heidweiller is NOBCO gecertificeerd coach, trainer en schrijver. Ze behaalde twee bachelors in Nederland en een master in uitgeverij aan de UCL London. Ze werkte ruim tien jaar in start-ups, twee jaar in het onderwijs en was projectmanager bij een bureau voor sociale innovatie. Als loopbaancoach en trainer onder de naam Wishbone Coaching specialiseert Ragna zich in de thema's persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en branding, genderrollen, work-life balance en employability.