Skip naar content
Skip naar content

Persbericht Staatssecretaris Uslu ondergedompeld in digitale cultuur

Tijdens een werkbezoek in Amsterdam-Noord liet Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) zich bijpraten over digitale kunst, internetcultuur en vernieuwende vormen van ondernemerschap.

Merel van Helsdingen, directeur van Nxt Museum, dompelde de staatssecretaris tijdens een rondleiding door het museum onder in een fluïde wereld van games, avatars en immersieve interactieve installaties waar licht, geluid, dans, mode en filosofie samenkomen met digitale technologie. Vervolgens zette Lilian Stolk, directeur van The Hmm, uiteen hoe ze als platform voor internetculturen bijdragen aan het menselijker maken van het internet – en zo al experimenterend een belangrijke voortrekkersrol binnen de sector vervullen.

Van NFT’s en DAO’s tot POAP’s en Web 3.0: dit deel van de culturele sector zit in een spannende stroomversnelling, en spreekt een opvallend jong publiek aan.

Beide directeuren zijn ondernemend en hebben een jonge organisatie onder hun hoede. In een gesprek met hen en de organisatoren van het werkbezoek, Titia Haaxma en Hans Biesheuvel (ONL), hoorde de staatssecretaris over de uitdagingen van beide organisaties, welke vraagstukken ze hebben en hoe Cultuur+Ondernemen ze als kennisplatform en financier ondersteunt.

Gunay Uslu in de tentoonstelling van Nxt Museum
Gunay Uslu in de tentoonstelling van Nxt Museum

Het werkbezoek vond plaats op maandagochtend 26 september.