Skip naar content
Skip naar content

Ervaringsverhaal Muziekproducent Huub Reijnders realiseerde dankzij Talentlening eigen studio

Huub Reijnders werkt al vele jaren in de muziek. Van geluidstechnicus ontwikkelde hij zich tot zelfstandig muziekproducent. Dankzij een Talentlening (inmiddels opgegaan in de cultuurlening) kon hij zijn eigen opnamestudio bouwen.

Dicht bij huis werken maakt mij als muziekondernemer flexibel.

Reijnders' werkzaamheden zijn breed: van het produceren van muziek tot het lesgeven op verschillende instituten zoals Sound Education en de PXL in Hasselt. "Ik maakte gebruik van gehuurde studio’s en dan moet je je werkzaamheden aanpassen op de beschikbaarheid van de werkruimte. Als een artiest wat langer begeleiding nodig had, kon ik dit niet bieden. Ik moest op zoek naar een alternatief."

Lening met lage rente

Voor die volgende stap was geld nodig, want de kosten gaat voor de baten uit. Zo kwam Huub op het spoor van de Talentlening. "Die heb ik ingezet voor de bouw van mijn eigen opnamestudio. Die maakt mij veel flexibeler naar mijn klanten en opdrachtgevers. De lage rente en het feit dat Cultuur+Ondernemen voeling heeft met de sector, zorgde voor vertrouwen in deze financieringsvorm."

Nu de opnamestudio gebouwd wordt, kan Huub aan zijn volgende droom werken. Hij heeft de wens de gecreëerde werkruimte in het pand steeds verder uit te bouwen met extra faciliteiten. De Talentlening zorgt er mede voor dat ook deze droom werkelijkheid kan worden. De eigen, goed uitgeruste opnamestudio moet leiden tot meer opdrachten en dus meer inkomsten, waarmee een gezonde groei mogelijk wordt.

Aan andere ondernemers in de muziek wil Huub het volgende meegeven:

Wees concreet in wat je wilt bereiken en benader deze ambitie op een zakelijke manier.

Meer weten?

Wil jij net als Huub je mogelijkheden vergroten door een lening? Bekijk dan eens onze informatiepagina over cultuurleningen of neem contact met ons op.

Wie een cultuurlening verkrijgt, moet die ook weer terugbetalen.