Skip naar content
Skip naar content

Ervaringsverhaal Kunstenaar Miesjel van Gerwen tekent op muziek - Brabantse cultuurlening

Miesjel van Gerwen is beeldend kunstenaar, ontwerper en illustrator. Hij leeft zijn dromen. Een van die dromen: tekenen op live muziek. Hij ontmoette Jacqueline Hamelink en ze besloten samen te werken. Om een plek voor die samenwerking te bouwen, vroeg hij een Brabantse cultuurlening aan.

Leven als een God, soms als een Prins, maar lager ga ik niet

Hij tekenend, zij op haar cello: Miesjel zocht een mooie, intieme plek om deze samenwerking tot zijn recht te laten komen en kwam op het idee om een Ivoren Toren te bouwen. De toren is een constructie van een podium boven en een galerie beneden. De galerie is tevens de container waarin de toren wordt opgeslagen en vervoerd. Zo ging de Ivoren Toren in 2015 in première op festival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch. Daar gingen Miesjel en Jacqueline maar liefst 111 keer het avontuur met elkaar aan. Miesjel: 'Geen enkele voorstelling was hetzelfde en iedere unieke tekening ging naar iemand uit het publiek. Het publiek vond de voorstelling nooit ‘gewoon leuk’. Gelukkig maar, want ‘gewoon leuk’, daar doen we het niet voor.'

Artistieke vrijheid gekocht met lening

Om de Toren te kunnen bouwen had Miesjel financiële middelen nodig. Hij koos voor een lening omdat hij vrijheid wilde in het besteden van het geld. Miesjel: 'Ik heb als het ware mijn artistieke vrijheid gekocht met mijn lening.' Met de Brabantse cultuurlening van Cultuur+Ondernemen in samenwerking met het Brabants kenniscentrum kunst en cultuur heeft Miesjel weer een droom van hem kunnen verwezenlijken.

Meer weten?

Wil jij net als Miesjel je mogelijkheden vergroten door een lening? Bekijk dan eens onze informatiepagina over cultuurleningen of neem contact met ons op.

Wie een cultuurlening verkrijgt, moet die ook weer terugbetalen.