Interview Het Momentum van spoken word-artiest Elten Kiene

Elten Kiene is spoken word-artiest, performer, schrijver en noemt zichzelf professioneel levensgenieter. Zijn werk gaat over je eigen waarden bepalen: waarden over de maatschappij en hoe hij zich daartoe verhoudt. In de vierde aflevering van Het Momentum vertelt Elten wanneer hij de waarde van zijn werk pas echt in begon te zien. Hij deelt onder andere inzichten en tips over hoe je als maker je waarde en je prijs kan bepalen.

Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Drie leermomenten uit het Momentum van Elten Kiene

  1. "Als je het lastig vindt om de prijs van je werk te bepalen, is het handig voor jezelf te bepalen wat het waard is en als je het nog niet weet, om die gesprekken te voeren met andere kunstenaars. Op het moment dat je ervoor kiest om je brood te verdienen met wat je maakt, dan moet je een portfolio opbouwen. Als je niks hebt om te laten zien: waarop is je prijs dan gebaseerd? Dan is het niet erg om voor een lagere prijs iets te gaan doen, want je wint er ervaring mee."
  2. "Verzamel je avonturen, je blessings, foto's, teksten, ervaringen. Zorg dat je terug kan zien, dat je kan herleiden en check je groei".
  3. "Ga eens alleen op pad. Ik ben graag verwonderd en kom vaak op plekken waar ik nog nooit ben geweest. Dat is eng, alleen daar ben ik niet meer bang voor, dat vind ik leuk en daar zit groei."

Over Elten Kiene

Elten Kiene (1984) is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Hij is mede-oprichter van het platform Woorden Worden Zinnen en maakte deel uit van hiphopcollectief Brandwerk. Het samenbrengen van verschillende werelden met woordkunst als belangrijkste instrument loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden.

In 2020 kreeg hij de Cultuurprijs Zuid-Holland van het Prins Bernhard Cultuurfonds omdat hij met literaire programma’s een breed publiek weet aan te spreken en het beste uit jonge poëzieperformers weet te halen.

Elten Kiene profielfoto

Bekijk ook de andere videoportretten van makers en kunstenaars.