Interview Het Momentum van muzikant Joshua J

In de derde aflevering van het Momentum zien we Joshua J. Hij is muzikant/artiest en heeft de ambitie om internationaal door te breken. Hij laat zich inspireren door muziek, vrienden en dingen die hij meemaakt.

Ik probeer zoveel mogelijk vrienden te maken. Het valt me op dat sommige artiesten uit het buitenland hier weinig mensen kennen en dan nodigen wij ze uit om te komen chillen of een stukje te gaan varen. Dan merk je wel dat je een soort connectie opbouwt die heel waardevol kan zijn.

Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Drie leermomenten uit het Momentum van Joshua J

  1. "Ik probeer zoveel mogelijk te maken en niet persé de focus te leggen op kwaliteit, maar op kwantiteit. Ik heb gemerkt dat als je elke dag traint of zoveel mogelijk traint, dan word je gewoon beter."

  2. "De muziek is een soort van 20% en het zakelijke is een soort van 80% ervan. Ik merk dat goed zijn in zaken nog belangrijker is dan goed zijn in muziek en het gaat meer om wie je kent dan om wat je doet persé. Ik probeer zoveel mogelijk vrienden te maken. Het valt me op dat sommige artiesten uit het buitenland hier weinig mensen kennen en dan nodigen wij ze uit om te komen chillen of een stukje te gaan varen. Dan merk je wel dat je een soort connectie opbouwt die heel waardevol kan zijn."

  3. "Zoek manieren om het leuk te maken. Er komt heel veel bij kijken wat niet zo leuk is bij muziek en je moet veel dingen regelen die echt niets te maken hebben met muziek. Maar ik heb gemerkt dat je in alles wel een manier kunt vinden om het leuk te maken."

Over Joshua J

Joshua J is singer-songwriter, multi-instrumentalist en rapper en maakt moderne r&b, hiphop en afrobeats. In maart 2019 bracht hij zijn debuutalbum ‘1998’ uit, een persoonlijk debuutalbum waarop hij zingt over zijn jeugd. In 2021 trad hij op in Paradiso, een van zijn meest bijzondere optredens en een podium waar hij naar opkeek. Zijn ambitie is om internationaal door te breken, een grammy te winnen en samen met Stevie Wonder te werken.

Bekijk ook de andere videoportretten van Het Momentum.