Interview Het Momentum van hospitality designer Ingrid van der Veen

In de zesde en de laatste aflevering van Het Momentum interviewen we Hospitality Designer Ingrid van der Veen. De grootste uitdaging die ze heeft is de juiste balans vinden als maker én ondernemer. Op het moment dat ze beseft dat ze alleen maar aan het ondernemen is, krijgt ze de behoefte om weer meer te gaan maken. Ze vertelt hoe ze daar haar balans in weet te vinden. Ingrid wil haar volledige potentieel benutten en droomt van een carrière buiten Nederland. Wat is daarvoor nodig en hoe gaat ze om met overtuigingen die kunnen belemmeren?

Soms ben ik ontzettend veel dagen bezig met alleen maar ondernemen en de sales kant, of de bedrijfsmatige kant. En ik heb me daar ook echt in ontwikkeld en ondertussen vind ik het ook superleuk. Maar soms moet je echt even helemaal terug naar jezelf. En als ik dan maak en creëer... oh dan ga ik helemaal los en dan ben je echt in je genius zone. En op het moment dat je dat voelt, dat is echt wel het allerfijnste.

  Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

  Vier inzichten en leermomenten van Ingrid van der Veen

  1. "Soms ben ik ontzettend veel dagen bezig met alleen maar ondernemen en de sales kant, of de bedrijfsmatige kant. En ik heb me daar ook echt in ontwikkeld en ondertussen vind ik het ook superleuk. Maar soms moet je echt even helemaal terug naar jezelf. En als ik dan maak en creëer... oh dan ga ik helemaal los en dan ben je echt in je genius zone. En op het moment dat je dat voelt, dat is echt wel het allerfijnste."
  2. "Ik ben wel iemand die mezelf op bepaalde plekken ziet staan. Maar je hebt ook vaak dat je denkt: ja, maar ik heb het nog niet gedaan. Dan wil je ego keihard achter het stuur zitten. Dan zeg ik: op de achterbank jij, ik ben aan het stuur en ik ga mijn pad volgen. Dus ja, je ego moet je echt wel aan de kant duwen voor zulke dingen."
  3. "Wat mij heeft geholpen in mijn zakelijke ontwikkeling is eigenlijk mezelf ontwikkelen in skills die ik nog niet had. Dat begon bij wijze van spreken met dingen als boekhouden, excel, begrotingen maken. Ik heb daarin ook expertise buiten mijzelf gezocht, bijvoorbeeld door het middel van een business coach. Investeer dus in jezelf, ook letterlijk financieel, want dat is vaak de de drempel. Toen ik het bedrag kreeg te horen wat het business coachingstraject kostte, dacht ik: dat ga ik echt niet doen! Maar dan kom ik terug bij mezelf: maar ik wil wel verder."
  4. "Heel veel dingen hebben een proces in het leven. Maar voor een sales gesprek denken we dat we het allemaal maar uit ons hoofd moeten kunnen. Maar ook daar kun je gewoon scripts van maken en dat kun je leren. Door dat soort dingen ben ik ook echt meer gaan leren van: oké ik heb een gesprek, waar begin ik mee, welke pijn wil ik bij iemand aanboren en welke perspectief zet ik voor hun neer?"
  3d weergave van ontvangsthal in hotel geinspireerd op Marokkaanse stijlelementen
  Marokko render, hospitality design van Ingrid van der Veen

  Over Ingrid van der Veen

  Ingrid van der Veen

  Ze werkte jaren in de film- en theaterwereld en richtte haar eigen design label op. Na het maken van vrij werk, kwam ze in gesprek met de Librije, waar ze inmiddels alle hotelkamers heeft ontworpen. Nu richt ze zich met haar onderneming volledig op hospitality design.

  Bekijk ook de andere videoportretten van kunstenaars en makers.