Skip naar content
Skip naar content

Interview Het Momentum van beeldend kunstenaar Marlou Fernanda

In de vijfde aflevering van het Momentum ontmoeten we Marlou Fernanda, beeldend kunstenaar. Wat ze niet kan verwerken in haar schilderwerk, uit ze in haar performance art. De grootste uitdaging waar Marlou Fernanda mee worstelt is dat ze 24-7 met haar kunst bezig is en die knop niet uit kan zetten. Ze vertelt in het Momentum onder andere hoe zij zich weer oplaadt en omgaat met twijfels.

Ik ben bewust met hoe ik mezelf neerzet: als the brand Marlou Fernanda. Je ziet me niet alleen online, je komt in mijn wereld. En om zo'n wereld te creëren moet je toch wel bezig zijn met imago.

  Het Momentum - Aflevering 5

  Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

  Drie leermomenten en inzichten van Marlou Fernanda

  1. "Ik ben bewust met hoe ik mezelf neerzet: als the brand Marlou Fernanda. Je ziet me niet alleen online, je komt in mijn wereld. En om zo'n wereld te creëren moet je toch wel bezig zijn met imago. "
  2. "Ik denk dat wat mensen aantrekt in mijn werk, is dat ze zich ermee verbonden voelen en dat probeer ik ook op te bouwen, die connectie met de mensen. Dat ik gesprekken voer en heel erg present ben en mijn waarheden durf uit te spreken. "
  3. "Blijf dicht bij jezelf en heb momenten dat je je terugtrekt. Dat zijn de momenten dat je weer oplaadt en weer terug kan gaan naar de kern. En de kern hoeft niet zozeer jijzelf te zijn, want voor mij is dat God. En voor iemand anders is dat weer wat anders. Maar dat je daar wel dichtbij blijft, want dan ben je verbonden met een hogere frequentie en dan ga je naar een ander level in je denken, waardoor je ook heel anders gaat maken."

  Over Marlou Fernanda

  Marlou Fernanda (1996) groeit op in Rotterdam en is een autodidactisch beeldend kunstenaar die zich tot meerdere kunstvormen wendt om haar verhaal te vertellen. Haar werk kan worden omschreven als figuratief, abstract en kleurrijk, waarbij de felle kleuren een groot contrast vormen met de thema’s in haar werk: eenzaamheid, raciale ongelijkheid, geloofsovertuiging en levensvragen. Fernanda trad met haar performances eerder op in Museum Boijmans Van Beuningen en Foam en werd door de British Fashion Council genomineerd tot NEW WAVE: Creative for 2020, een lijst met de 50 meest innovatieve en inspirerende jonge talenten van over de hele wereld. Door Vogue Nederland werd ze in 2021 uitgeroepen als the creative to watch. In 2022 had ze onder andere een expositie in Kunsthal Rotterdam en Stedelijk Museum Schiedam en stond ze op de cover van Harper's Bazaar.

  Marlou 1

  Bekijk ook de andere videoportretten van het Momentum.