Skip naar content
Skip naar content

Ervaringsverhaal Gericht aan de slag met je waardepropositie door oriëntatiegesprek

Wat is nu een goed verdienmodel voor samenwerking met het Haagse mkb? Mijke Rousseau onderzoekt dat, in opdracht van Prins27. Deze stichting houdt zich onder meer bezig met exploitatie en ontwikkeling van de creatieve hubs In het Koorenhuis en Concordia CC in de binnenstad van Den Haag. Voor advies boekte Mijke een oriëntatiegesprek bij Cultuur+Ondernemen.

In plaats van dat ik zelf op zoek moest naar iemand die in dat profiel zou passen, kon ik hiervoor putten uit het netwerk van Cultuur+Ondernemen.

Nieuwe doelgroep

Portret Mijke Rousseau
Mijke Rousseau

“Sinds ongeveer een half jaar doe ik voor Prins27 onderzoek naar bereiken van die voor ons nieuwe doelgroep: het Haagse mkb. Ik sprak met Mkb Den Haag, met Marketing Haagse binnenstad en met VNO-NCW. Ook peilde ik bij verschillende musea hoe zij hun samenwerking met het ondernemerslandschap aanpakken. Daar zitten best wel wat verschillen tussen, merkte ik al snel. Maar wat is nu een goed verdienmodel voor Prins 27? Om dat te achterhalen, klopte ik bij Cultuur+Ondernemen aan.”

Waarde bepalen

“Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar je moet je altijd eerst in de schoenen van een ondernemer verplaatsen. Welk probleem los je op voor deze groep mensen? Als je zelf een idee hebt, vergeet je dat soms. Dan vertrek je vanuit wat je zelf wil, in plaats van vanuit wat je voor de ander kunt betekenen. Dit was een aha-moment voor mij tijdens het oriëntatiegesprek. Ook attendeerde adviseur Anna Bilker me op het Waarde Propositie Canvas. Een fijne manier om snel en helder in kaart te brengen waar de meerwaarde van onze organisatie ‘m in zit.”

Aanbeveling

“Dat ik conclusies uit mijn onderzoek bij Anna kon toetsen, was prettig. Zij zit al erg lang in kunst en cultuur, een sector die voor mij nog relatief nieuw is. De adviezen die ik kreeg waren meteen duidelijk en goed te gebruiken. We kwamen tot de conclusie dat een vervolgtraject met een coach goed zou zijn. In plaats van dat ik zelf op zoek moest naar iemand die in dat profiel zou passen, kon ik hiervoor putten uit het netwerk van Cultuur+Ondernemen. Anna heeft ons vervolgens heel snel aan de juiste coach gekoppeld. Kortom: ik ben prima geholpen.”

Met het oriëntatiegesprek voorzien onze experts je van advies op maat. Ze zijn je onafhankelijke sparringpartner, of je vraag nu over zakelijke ontwikkeling, financiering of besturen en toezichthouden gaat.