Skip naar content
Skip naar content

cultuurlening Video: Justin Samgar, spoken word artiest

Justin Samgar is spoken word artiest en oprichter van Spoken Agency, een storytelling agency met artiesten, verhalenvertellers en creatieven dat creatieve diensten levert aan de commerciële sector.
Met de cultuurlening die Justin bij Cultuur+Ondernemen afsloot, kon hij ten tijde van de coronacrisis de bedrijfsactiviteiten van Spoken Agency voortzetten toen de afzetmarkt stil kwam te staan. Hij investeerde in nieuwe websites en marketing om online diensten te kunnen blijven leveren.

Adviseur Sébastien Kramer vertelt je in deze en de andere video's over de cultuurleningen graag meer over de cultuurleningen, die bijdragen aan de financieringsmix van cultureel ondernemers.

Cultuur+Ondernemen zag mij staan, heeft mijn plan gelezen en dacht dat het zou gaan werken. Zij hebben vertrouwen in mij en dat gaf mij ook meer vertrouwen in mijzelf.

Je cookievoorkeuren staan het helaas niet toe om deze video weer te geven. Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Video transcript

Justin Samgar: “Ik ben Justin Samgar, ik ben spoken word artiest, nu bijna twaalf jaar, in Amsterdam en naast mijn eigen vrije werk heb ik ook een agency, Spoken Agency, en daarmee leveren creatieve diensten aan de commerciële sector.”

Quote, Justin Samgar: "Hoe gaan we zo direct verder? Keren we terug in ongelijkheid, verdeeldheid terwijl we lijden als een ongelukkige eenheid, een leven geleid door de leegheid."

Justin Samgar: “Ik treed op als spoken word artiest, omdat ik niets liever doe dan verhalen schrijven en vertellen op het podium en ik heb Spoken Agency opgericht om geld te verdienen. Want ja, voor bedrijven schrijven en presenteren, dat doe je aan de ene kant omdat het leuk en leerzaam is, maar dat doe je ook zeker voor de financiën.

Ik heb financiering van Cultuur+Ondernemen gekregen vanwege corona, kort gezegd. Er stonden heel veel bedrijven, evenementen gewoon stil, alles stond stil en later kwamen er wel online evenementen. En omdat die hele markt stilstond en Spoken Agency net heel goed ging, dacht ik: "ik moet gewoon door". Om door te kunnen gaan, moet ik die online diensten beter kunnen aanbieden met een nieuwe website en nieuwe marketing en daar heb ik de lening voor aangevraagd.”

Sébastien Kramer: “De cultuurlening is een laagdrempelige manier om jouw project of idee te financieren. Je dient een aanvraag bij ons in. We nemen dan contact met je op en gaan dan samen de aanvraag doornemen. We begeleiden je erbij, we geven je advies op maat en als het nodig is kun je ook een training volgen. Daarnaast hebben we gunstige voorwaarden, bijvoorbeeld de rente, die is een procent.”

Justin Samgar: “Ik heb het geld gebruikt, hoofdzakelijk voor twee websites: een website waarin we onszelf aanbieden als voice-overs en creative copywriting en de andere website is meer gericht op het aanbieden van onze diensten als artiesten voor online evenementen.”

Sébastien Kramer: “De cultuurlening kan aangevraagd worden voor bijvoorbeeld de verbetering van je website, zoals Justin heeft gedaan, maar ook voor de aankoop van een instrument, voor materiaal, voor een collectie, en ook als het nodig is voor onderzoek of scholing. Het maakt niet uit of je een starter bent of dat je je talent verder wilt ontwikkelen. We kijken bijvoorbeeld naar jouw inschrijving in de Kamer van Koophandel, je cv, je diploma's, maar ook naar je website als je die hebt.”

Justin Samgar: “Cultuur+Ondernemen zag mij staan, heeft mijn plan gelezen en dacht dat het zou gaan werken. Dus ze hebben vertrouwen in mij en dat gaf mij ook meer vertrouwen in mezelf en in mijn plan.”

Deze video is ondertiteld. Klik rechtsonder in de video op het icoon voor ondertiteling om deze te starten. Of bekijk hier de transcriptie van het interview.

Is de video niet zichtbaar? Bekijk de video dan via ons YouTubekanaal.

Over de cultuurleningen

Een cultuurlening stelt culturele organisaties en zelfstandigen in diverse disciplines binnen de culturele en creatieve sector in staat om uitgaven te doen voor ideeën of projecten, die bijdragen aan de beroepspraktijk, professionaliteit en cultureel ondernemerschap.

Meer informatie over Cultuurlenen en aanvragen vind je hier.

Oriëntatiegesprek

Onze adviseurs kijken aan de hand van jouw specifieke wensen en vragen welke lening het beste bij jouw doel past. Een lening is altijd maatwerk. Wij gaan graag met je in gesprek om te zien wat mogelijk is en wat voor jou financieel haalbaar is.
Vraag kosteloos een oriëntatiegesprek aan.