Skip naar content
Skip naar content

Ervaringsverhaal Creatief ondernemer op juiste spoor dankzij oriëntatiegesprek

Ruimtelijk vormgever Annemarie ter Haar had een oriëntatiegesprek bij Cultuur+Ondernemen. Ze zocht advies voor een cultureel project in de Rotterdamse haven. Het gesprek legde de vraag onder haar initiële vraag bloot. Daardoor kreeg ze de vervolgstap voor haar zakelijke ontwikkeling haarscherp in beeld.

Ik zat maar in die zak met granen te graven, en ja, elk graantje ziet er dan mooi of interessant uit. Maar wat is nu de gemene deler in dit alles?

Verhaal verscherpen

Annemarie ter Haar © Jaap Hinfelaar
Annemarie ter Haar © Jaap Hinfelaar

“Ik ben ruimtelijk vormgever in de breedste zin van het woord. Ik ontwerp binnen- en buitenruimtes voor met name woon-zorgorganisaties. Het project in de Rotterdamse haven is een ander hoofdstuk. Dat ik zoiets wil doen, zit al in mijn hoofd sinds ik studeerde aan de modeacademie in Antwerpen. Maar hoe past dit alles in mijn positie als professional bij elkaar? Door de vragen die Krista, expert bij Cultuur+Ondernemen, stelde kwam het inzicht: joh, zo zit het dus! Alleen al door me een spiegel voor te houden, zette ze me in een uurtje tijd op het juiste spoor.”

Zakelijke ontwikkeling

"Het goed kunnen verwoorden wie je bent en wat je doet is belangrijk. Voor jezelf, maar ook voor en naar je potentiële klant. Hoe omschrijf je je diensten, wensen en je verhaal? Door het gesprek weet ik dat mijn artistieke signatuur - mijn verhaal - scherper kan. Samen met een coach ga ik werken aan dat verhaal, en aan mijn onderscheidend vermogen. Ik zie dit als een investering in mijn professionele en zakelijke ontwikkeling.”

Aanbeveling

“Of ik het oriëntatiegesprek zou aanbevelen aan anderen? Sterker nog: dat heb ik al gedaan. Je krijgt hiermee een helikopterview op alles waar je mee bezig bent. In de dagelijkse drukte krijg je daar in je eentje de kans niet voor. Ik zat maar in die zak met granen te graven, en ja, elk graantje ziet er dan mooi of interessant uit. Maar wat is nu de gemene deler in dit alles? Door daar met een onafhankelijk adviseur over te praten worden je doel en je focus duidelijker. In plaats van maar doorgraven in die zak met granen begeef je je in één rechte lijn naar de uitgang.”

Met het oriëntatiegesprek voorzien onze experts je van advies op maat. Ze zijn je onafhankelijke sparringpartner, of je vraag nu over zakelijke ontwikkeling, financiering of besturen en toezichthouden gaat.