Skip naar content
Skip naar content

Ervaringsverhaal Cinetol: oud kantoorpand omgetoverd tot creatieve broedplaats - cultuurlening

Toen een oud buurthuis in Amsterdam-Zuid voor langere tijd leegstond, besloot de gemeente een prijsvraag uit te schrijven voor het beste bestemmingsplan voor het pand. De drie jonge ondernemers Lisa Moree, Quirijn Zijlmans en Quico Touw wonnen in 2013 met hun idee. Cinetol was geboren.

Onze droom is om ervoor te zorgen dat Cinetol ‘top of mind’ is wanneer men aan een creatieve werkomgeving met opkomende ondernemers denkt.

Cinetol is een creatieve broedplaats, een werkomgeving voor zelfstandig ondernemers en een podium voor culturele programmering in de Pijp in Amsterdam. Er zijn werkplekken, repetitieruimten, ateliers, een danszaal en een podium.

Quico: "Toen moesten we de boel nog aankleden en inrichten. Daar hadden we geld voor nodig." Met hun eigen crowfundingsactie kwamen ze een heel eind en ook wisten ze subsidie bij de gemeente te krijgen. "De subsidie van de gemeente mocht alleen voor verbouwing van het pand ingezet worden maar wij hadden voor de exploitatie ook geluid, licht en andere apparatuur nodig. De Amsterdamse cultuurlening van Cultuur+Ondernemen in samenwerking met het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten, bood ons de ruimte om zelf het bestedingsdoel te kiezen, het gaf ons vrijheid bij het opbouwen en inrichten van Cinetol."

De jonge ondernemers kozen bovendien voor een extra training en begeleidingstraject, deze konden zij voordelig inkopen bij hun lening. Quico: "We waren een team van drie jonge ondernemers die zich het ondernemerschap eigen wilden maken. En dat is ons met wat extra begeleiding gelukt."

Meer weten?
Wil jij net als Cinetol je mogelijkheden vergroten door een lening? Bekijk dan eens onze informatiepagina over cultuurleningen of neem contact met ons op.

Wie een cultuurlening verkrijgt, moet die ook weer terugbetalen.