Skip naar content
Skip naar content

Nieuws 3 nieuwe leden raad van toezicht Cultuur+Ondernemen

Onlangs is de raad van toezicht van Cultuur+Ondernemen versterkt met 3 nieuwe leden. Zij vervangen 2 leden die in 2023 afgetreden zijn en 1 lid dat in maart zal vertrekken. Hiermee is de raad van toezicht weer op volle sterkte. De nieuwe leden brengen naast een frisse blik op Cultuur+Ondernemen ook kennis en ervaring op financieel, cultureel en juridisch gebied mee.

De nieuwe leden zijn:

Yvette Hennen

Yvette Hennen is risk & investment officer bij Shell Pensioenbureau Nederland en heeft jarenlange ervaring met beleggen, bankieren en risk management. Vanuit deze expertise wil ze zich graag inzetten als toezichthouder bij Cultuur+Ondernemen en Fonds Cultuur+Financiering. Zij is kunstliefhebber: kunst en cultuur laten je de wereld vanuit een ander perspectief zien en houden je zo een spiegel voor.

Cultuur+Ondernemen heeft een belangrijke rol om ondernemerschap in de culturele sector te stimuleren en daar wil ik graag aan bijdragen.

Bert Mennings

Bert Mennings zijn motto is “Kansen zien en kansen benutten”. Hij is verbindend, innovatief en ondernemend. Als bedrijfseconoom heeft hij bewust gekozen voor de culturele sector om zijn kennis en capaciteiten te combineren met zijn interesse in en passie voor de kunsten. Sinds 2019 is hij directeur van het Limburgs Museum. Wederzijdse waardencreatie van ondernemers cross sectoraal heeft zijn speciale interesse. Zo heeft het Limburgs Museum begin 2023 een Online Limburgs Museum gelanceerd, gebaseerd op de principes van Nina Simon van een participatory museum.

De afgelopen jaren zijn belangrijke stappen gezet door de culturele sector ook als culturele ondernemers. Maar er zijn nog meer stappen nodig voor een echt toekomstbestendige sector.

Mark Moolhuizen

Mark Moolhuizen is advocaat en partner bij Van Doorne. Hij is werkzaam op het gebied van vastgoedontwikkeling en bouw met een voorliefde voor publiek-private samenwerking. Mark heeft een brede belangstelling voor kunst en cultuur en heeft ervaring als bestuurslid van culturele instellingen.

Ik kan echt genieten van wat kunst en cultuur in de breedte te bieden hebben. Vanuit mijn juridische achtergrond kan ik Cultuur+Ondernemen helpen de makers en culturele instellingen te ondersteunen. Zo kan ik op mijn beurt bijdragen aan de culturele sector.

Naast de 3 nieuwe leden bestaat de raad van toezicht uit Marjolijn Vencken (voorzitter), Arif Dursun (lid), Joke Bakker (lid) en Lucas Hendricks (lid tot 31 maart 2024). Meer weten over hoe bestuur en toezicht bij Cultuur+Ondernemen geregeld is? Lees Over Ons.