Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector.
Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek

Versterking en verbetering van bestuur en toezicht

Samenwerkingsovereenkomst met de NVTC

De conferentie "Een beetje toezicht bestaat niet" in Museum Het Valkhof werd afgesloten met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen de Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur en Cultuur+Ondernemen.

Beide organisaties werken al enkele jaren samen aan de verbetering en de bewustwording van good governance binnen de cultuursector. Om dit effectiever en efficiënter vorm te geven is het samenwerkingsverband bekrachtigd in een overeenkomst.

Jolande Sap, voorzitter Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur, en Jo Houben , directeur bestuurder Cultuur+Ondernemen, benoemden na de ondertekening de speerpunten voor de komende twee jaar: het verbeteren van de diversiteit én educatie van bestuur(ders) en toezicht(houders). ©Gabriel Eisenmeier

De samenwerking moet onder andere leiden tot:

  • Het gezamenlijk versterken van het netwerk in de cultuursector rondom goed bestuur en toezicht
  • Samen een programma maken met kennisdeling, workshops en dergelijke voor bestuurders en toezichthouders in de cultuursector.
  • Integratie van de werkorganisaties van de Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur en Cultuur+Ondernemen zodat we efficiënter kunnen zijn. 

Verslaglegging van deze leerzame middag waarbij zo'n honderd bevlogen toezichthouders en bestuurders open met elkaar spraken volgt begin oktober!

#goedbestuurincultuur

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht