Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Vacature

Teamleider Financieren van Cultuur

Eén van de hoofdprogramma’s van Cultuur+Ondernemen is het ontwikkelen en het aanbieden van financieringsvormen zoals leningen en garantstellingen voor de cultuursector. Ook adviseren wij culturele organisaties, zelfstandige kunstenaars en creatieven over de financiering van hun activiteiten. Voor deze activiteiten zoeken wij een teamleider die verstand heeft van en ervaring met (revolverend) financieren.

Over Cultuur+Ondernemen

Cultuur+Ondernemen is het kenniscentrum voor ondernemers in de cultuursector. We ondersteunen culturele organisaties, zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven op het terrein van ondernemerschap, financieren en goed bestuur en die meer rendement willen halen uit hun activiteiten.  

Om leningen en garantstellingen aan te bieden aan de kunst- en cultuursector en de creatieve industrie richtten wij Fonds Cultuur+Financiering op. Dit fonds slaat de brug naar financiële markten via garantstellingen op bancaire leningen en voorziet in financieringsvormen voor de culturele sector waar de markt dat niet doet of niet kan doen.

Profiel

Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de financiële faciliteiten van Cultuur+Ondernemen. Dit betekent dat je sterk bent in procesoptimalisatie. Daarnaast ben je in staat om kruisbestuiving te realiseren en verbanden te leggen met andere programma’s binnen en buiten Cultuur+Ondernemen. Een zakelijk oog voor belangen en relatie is je dan ook niet vreemd, waarbij je (je) makkelijk presenteert en adviseert. En je weet wat er speelt in de cultuursector.

Gewenste opleiding en ervaring

 • HBO/ WO niveau.
 • Ervaring met projectmanagement.
 • Ervaring in de financiële sector en met kredietverlening (bij voorkeur opleiding Zakelijke Kredietverlening van Sibé SVV).

Inhoud en werkzaamheden

 • Het opschalen en borgen van kwaliteit van onze financiële faciliteiten.
 • Toetsing en advisering kredietaanvragen.
 • Verantwoordelijk voor een optimale administratieve organisatie (AO).
 • Inhoudelijk en financieel verantwoordelijk voor het jaarprogramma.
 • Organisatie kennis- en netwerkbijeenkomsten rondom financiële faciliteiten.

Wat bieden wij?

 • Afhankelijk van ervaring een salaris van maximaal € 3.980,- bruto fulltime per maand.
 • De functie is voor 32 uur per week.
 • Een organisatie met aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Een team en organisatie waarin hard werken, van elkaar leren en resultaten centraal staan.

Reageren?

Stuur zo spoedig mogelijk je motivatie en cv per e-mail naar P&O t.a.v. Erica Bakker naar erica@cultuur-ondernemen.nl. Wacht niet, want bij geschikte kandidaten starten wij direct met de sollicitatiegesprekken. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Renate Timmer via renate@cultuur-ondernemen.nl.

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht