Handleiding Handleiding bij Aangifte Inkomstenbelasting 2020

  • Kunstenaars
  • Maak je jaarlijkse belastingaangifte gemakkelijker

Om je jaarlijkse belastingaangifte gemakkelijker te maken, hebben wij ook dit jaar speciaal voor kunstenaars en creatieven een handleiding voor de aangifte inkomstenbelasting uitgebracht.

Waarom een handleiding speciaal voor kunstenaars?

Voor kunstenaars gelden soms speciale regels, zoals de artiestenregeling. Ook hebben kunstenaars soms bijzondere werksituaties, denk aan de combinatie van loondienst en zelfstandig ondernemerschap. In deze handleiding staat precies hoe je dit kunt opgeven. Het geeft een aanvulling op de toelichting van de Belastingdienst.

Download de handleiding

Opzet

De Handleiding bestaat uit drie onderdelen:

  1. Hoe moet u aangifte doen en welke papieren hebt u nodig?
  2. Een algemeen deel voor iedereen, dus voor ondernemers en voor kunstenaars in loondienst, freelancers en artiesten die verloond zijn.
  3. Specifieke vragen voor ondernemers.

Uitstel vragen
Geen tijd of nog niet alle gegevens binnen om aangifte te doen vóór 1 mei? Vraag dan uitstel. Dat kan digitaal. Download het formulier ‘Uitstel aangifte Inkomstenbelasting 2020’. U hebt uw DigiD-inlogcode nodig. Schriftelijk: door een kort briefje te sturen naar Belastingdienst/kantoor Heerlen, Postbus 2523 6401 DA Heerlen of telefonisch via 0800-0543. Vermeld in de brief het jaar van aangifte, uw NAW gegevens, de datum en zet uw handtekening. U krijgt in de meeste gevallen uitstel tot 1 september.

Krista Heijster

Krista Heijster

Projectleider zakelijk ontwikkelen