Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Werkgelegenheid en duurzame inzetbaarheid

Sectorplan Cultuur

Werkgevers-, werknemersorganisaties en sociale fondsen in de cultuursector werken samen om werkgelegenheid te behouden en bestaand personeel duurzaam inzetbaar te maken, ook buiten de sector.

Het plan, waarmee een investering van € 4,6 miljoen is gemoeid, is gestart in 2014 en loopt door tot medio februari 2017.  Wij zijn hoofdaanvrager en doen het projectmanagement van het Sectorplan Cultuur. Enkele onderdelen van het plan zijn:

  • Er worden 100 LeerWerkPlekken gecreëerd voor jongeren.
  • 825 werklozen en werkzoekenden worden geholpen bij het vinden van nieuw werk. Wij voeren hiervan 100 loopbaantrajecten uit.
  • 500 zzp’ers en 200 werknemers krijgen scholing in ondernemerschap en het genereren van meer eigen inkomsten. Voor 150 zzp'ers en 100 werknemers bieden wij trainingen met korting aan op het gebied van ondernemerschap. Klik hier voor het overzicht van de trainingen.
  • 1.250 medewerkers en werkzoekenden krijgen beter inzicht in hun competenties en mogelijkheden.
  • Er wordt een impuls gegeven aan het HRM-beleid van culturele organisaties in de vorm van 10 bijeenkomsten, 80 checks en 80 trainingen op het gebied van HRM. Hiervan nemen wij 5 bijeenkomsten, 46 checks en 46 trainingen voor onze rekening. 

Kijk voor meer informatie op de blog over het Sectorplan Cultuur en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter.

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht