Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector.
Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek

Gids

Age Friendly Financiering

In het kader van het meerjarenprogramma 'Lang Leve Kunst' van het Fonds voor Cultuurparticipatie selecteerden vijf grote steden een succesvol project om met hen te onderzoeken welke manieren er zijn om die projecten te verduurzamen. In opdracht van het Fonds voor Cultuurparticipatie begeleidde Cultuur+Ondernemen hen hierin en maakte naar aanleiding van de bevindingen de gids 'Age Friendly Financiering'. 

In Amsterdam, Leeuwarden, Den Haag, Maastricht en Eindhoven zijn koppels gevormd van projecteigenaren en gemeenteambtenaren. Cultuur+Ondernemen heeft samen met hen gesprekken gevoerd met stakeholders. De grote vraag was: waar liggen duurzame financieringskansen buiten de culturele kapitaalmarkt? Is er voor projecten ook financiering te vinden bij bedrijven, bij zorgorganisaties of bij de afdelingen zorg, welzijn of economie van gemeenten? Lees de gids op deze pagina of download hier.

Bij de gids hoort een toolkit met praktische handvatten en achtergrondinformatie. Ga zelf aan de slag en vind duurzame financiering.

Ga naar de toolkit!

Wil je meer informatie over de gids of de toolkit? Neem dan contact op met Krista.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht