Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Governance Code Cultuur

Poƫtische vertaling door Justin Samgar

 

Tijdens de conferentie "Toezichthouden: de kunst van het tegenspel" maandag 5 november 2018 heeft Justin Samgar zijn poetische vertaling van de Governance Code Cultuur 2019 voorgedragen.

 

 

De Code 

De Governance Code Cultuur 2019 helpt organisaties bestuur en toezicht vorm te geven in die nieuwe wereld. Hoe blijf je integer als financiers invloed willen uitoefenen? Wat is een goede rolverdeling tussen bestuur en raad van toezicht? En wat is het verschil tussen gewenste en ongewenste belangenverstrengeling?  

Aan de hand van 8 principes biedt de Governance Code Cultuur 2019 houvast en aanbevelingen. “De legitimiteit van culturele organisaties wordt in toenemende mate bepaald door de wijze waarop bestuur en toezicht zijn vormgegeven”, zegt Jo Houben (directeur-bestuurder Cultuur+Ondernemen) in dit dubbel-interview met Louis Houwen (hoogleraar private-public governance).

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht