Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Petitie

'Sterke ondersteuning voor vitale cultuursector'

Dinsdag 13 november 2018 hebben 7 ondersteunende instellingen de petitie ‘Sterke ondersteuning voor een vitale cultuursector’ aangeboden aan de vaste commissie Cultuur van de Tweede Kamer.

De petitie

Met de petitie vragen we de kamerleden zich hard te maken voor een sterke ondersteuningsstructuur voor de cultuursector.  

Waarom dat belangrijk is? Ontwikkelingen gaan razendsnel, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering en ook maatschappelijk. Culturele organisaties, kunstenaars en creatieven zijn ambitieus en willen en moeten meer inkomsten verwerven, vernieuwen, ondernemen. Ook het verbeteren van de inkomenspositie in de sector is een belangrijke kwestie.  

De ondersteunende instellingen bieden kennis en expertise die organisaties en makers nodig hebben om succesvol te zijn, maar niet allemaal individueel in huis kunnen hebben. Een sterke – gedeelde – ondersteuning is slim en nodig.  

Ons pleidooi aan de kamerleden is daarom: help de ondersteuning van de sector naar het volgende niveau – met kennis van morgen, toegankelijk en adequaat georganiseerd – voor een sterke cultuursector die toekomstproof is. 

In bijgaand document is de petitie met onze ideeën over de ondersteuningsstructuur van de toekomst te vinden.

Bekijk de petitie

 

De petitie is ondertekend door Cultuur+Ondernemen en deze andere 6 ondersteunende instellingen.

 

           

         

 

 

   

 

 

 

 

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht