Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert (loyalty)marketing en CRM

Wouter Weddepohl

Werkgebieden

(loyalty)marketing en CRM

Huidige functie

CRM marketeer bij Holland Casino

Het beste resultaat komt tot stand door mijn expertise te combineren met jouw kennis van je eigen gast en organisatie. Ik kom dus niet met een kant-en-klare oplossing of om een rapport af te leveren.

Met wat voor soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

Hoe versterk én benut je de relatie met je gasten (bezoekers, toeschouwers, luisteraars, lezers, ...)? Hoe betrek je hen bij de organisatie en creëer je waarde voor de gast? Hoe optimaliseer je de waarde van de gast voor jouw instelling en haal je het meeste uit je achterban? Allemaal vraagstukken op het gebied van 'customer relationship management' of loyalty marketing, waarvoor men bij mij terecht kan.

Wat is mijn manier van werken als expert?

Het beste resultaat komt tot stand door mijn expertise te combineren met jouw kennis van je eigen gast en organisatie. Ik kom dus niet met een kant-en-klare oplossing of om een rapport af te leveren. Ik werk samen met je aan het analyseren van het probleem, aan het bedenken van oplossingen en aan de beste manieren om deze in de praktijk te brengen. Door te vragen, te luisteren, mee te denken en waar nodig kritische feedback te geven. Daarbij heb ik ook nog eens een voorkeur voor meetbare zaken en harde feiten, die de basis vormen voor inzichten waarmee goede ideeën onderbouwd worden.

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Na mijn studie Bedrijfseconomie heb ik mij in de afgelopen jaren gespecialiseerd bij verschillende uitgeverijen, in de snel veranderende energiemarkt en in de entertainmentbranche. Hierbij heb ik verschillende rollen vervuld: in de operatie, leidinggevend en als adviseur. 

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

Ik lees veel boeken, geniet regelmatig van een concert of theatervoorstelling en bezoek ook nog weleens een museum. Een typische culturele consument dus. Al jarenlang heb ik een enorme bewondering voor degenen die al dat moois mogelijk maken. Niet alleen de kunstenaars maar vooral ook de cultureel ondernemers en alle hardwerkende mensen achter de schermen. Door mijn expertise in te zetten wil ik op mijn manier bijdragen aan de instandhouding en ontwikkeling van cultuur in Nederland.

Welke kunstvormen spreken mij het meest aan en waarom?

Rockmuziek, cabaret en theater spreken mij aan omdat ik er zelf veel van geniet. Maar het is juist ook leuk om in aanraking te komen met vormen van kunst- en cultuur die ik nog niet zo goed ken. Als de vraag dus is: bij welke typen culturele instellingen ga je het liefst aan de slag, dan is mijn antwoord: maakt eigenlijk niet uit. Zolang de mensen er passie hebben voor hun vak en open staan voor input van buiten. 

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht