Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert management, marketing en strategie

Theo van den Hoek

Werkgebieden

Management, marketing en strategie

Huidige functie

Directeur bij Business Unit G4S Aviation Security

Ik hoop dat ik de mogelijkheden voor de cultuursector kan vergroten door mijn kennis en ervaring in te brengen. Het uiteindelijke doel is voor mij dat meer mensen kunnen genieten van al het moois dat deze sector onze maatschappij te bieden heeft.

Met welk soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

Wil je een kritische blik op je bedrijfsvoering? Zoek je een betere balans tussen inkomsten en uitgaven? Wil je een verandering doorvoeren binnen je organisatie, maar weet je niet hoe? Of wil je een impuls aan je organisatie geven op marketing-, verkoop- of bedrijfsmatig terrein? Dan kun je bij mij terecht. Samen nemen we de casus door en discussiëren/sparren over mogelijke oplossingsrichtingen.

Kernwoorden zijn: 

  • Strategie
  • General management
  • Marketing management
  • Verandermanagement
  • Servicemanagement

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Als directeur van G4S Aviation Security en daarvoor directeur Vestigingen Postkantoren B.V. heb ik veel ervaring in general- commercieel- en operationeel management opgebouwd. Door efficiënte bedrijfsvoering, kostenbeheersing en een uitgekiende marketingstrategie probeer ik het gestelde rendement en de operationele doelstellingen te realiseren. Dat betekent meebewegen met wijzigende marktomstandigheden. Daardoor heb ik ruime ervaring met veranderprocessen en reorganisaties.

Van origine ben ik marketeer, heb ik diverse marketingfuncties vervuld en veel ervaring met verkoop en marketing opgedaan. Ik ben gewend om out of the box te denken en creativiteit mee te brengen. Momenteel ben ik bestuurslid bij Theatergroep Aluin (Utrecht) en eerder was ik commissaris bij Theater Castellum (Alphen a/d Rijn).

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

Het is reuze uitdagend en interessant om mijn kennis en ervaring toe te passen in andere werkvelden, waar ik mijzelf kan versterken, maar tegelijkertijd toegevoegde waarde kan bieden voor – in dit geval – culturele organisaties.

De cultuursector inspireert mij enorm door het geweldige enthousiasme, de betrokkenheid en de creativiteit die zij tentoonspreidt. Ik hoop dat ik de mogelijkheden voor deze sector en de ondernemers daarbinnen kan vergroten door mijn kennis en ervaring in te brengen. Het uiteindelijke doel is voor mij dat meer mensen kunnen genieten van al het moois dat deze sector onze maatschappij te bieden heeft. 

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht