Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert horeca en hospitality

Stef Frencken

Werkgebied

Horeca en hospitality

Huidige functie

Eigenaar van Daadvisie

Binnen mijn expertise van horeca en gastvrijheid liggen vele kansen om op een doordachte en creatieve manier bij te dragen aan een nog completer totaalproduct van kunst, cultuur en gastvrijheid.

Met wat voor soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

Mijn expertise ligt met name op het gebied van horeca- en gastvrijheidsvraagstukken. De horecadienstverlening is een belangrijk en kansrijk onderdeel binnen de cultuursector. Brandende vragen die ik graag met je wil bespreken zijn bijvoorbeeld: 

  • Wat is het geheim van succesvolle horeca?
  • Hoe kan ik slimmer werken binnen mijn horeca-afdeling?
  • Hoe neem ik de juiste beslissingen in het spanningsveld van hoge verwachtingen van de gast, motivatie van personeel, toenemende concurrentie en kostenbeheersing?
  • Hoe gaan collega-bedrijven om met bepaalde horeca-vraagstukken?
  • Hoe kan ik meer verdienen aan mijn horeca-activiteiten?
  • Ik geloof in de meerwaarde van samenwerking met interessante organisaties, maar hoe pak ik dat aan?

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Inmiddels ben ik al meer dan 30 jaar werkzaam in de vrijetijdsbranche. Ik ben met name gespecialiseerd en geïnteresseerd in horeca en gastvrijheid. Gestart op de Hogere Hotelschool in Den Haag. Het mooie horecavak heb ik geleerd in meerdere hotels, restaurants en cafébedrijven. Ik heb verschillende leidinggevende functies mogen bekleden in de horeca, de bedrijfscatering en bij een horeca toeleverancier (bierbrouwerij). Als projectmanager en adviseur heb ik gewerkt aan boeiende educatie- en samenwerkings- projecten in de vrijetijdsbranche. Vanaf 2006 ben ik adviseur bij DaadVisie te Helmond. Ik geef graag ondersteuning op maat op het gebied van horeca- en gastvrijheidsvraagstukken. Mijn doelgroep is het midden- en kleinbedrijf in de vrijetijdsbranche.  

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

Het is me een eer en een genoegen om mee te doen aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen. In de bijzondere wereld van kunst- en cultuurinstellingen in Nederland is de laatste jaren veel veranderd. Veel instellingen zijn genoodzaakt om zich te focussen op nieuwe verdienmodellen. Binnen mijn expertise van horeca en gastvrijheid liggen vele kansen om op een doordachte en creatieve manier bij te dragen aan een nog completer totaalproduct van kunst, cultuur en gastvrijheid. Graag wil ik als expert kennis delen met het kleurrijke netwerk van Cultuur+Ondernemen. Ik kijk uit naar nieuwe contacten met bijzondere ervaringen en inspirerende vragen. 

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht