Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Acteur, directeur

Romijn Conen

Twitter LinkedIn Website

Vanuit mijn ervaring van 23 jaar freelance acteren en mijn expertise als directeur van een cultureel projectbureau kan ik je helpen om je beroepspraktijk als kunstenaar te versterken.

Sinds zijn afstuderen aan de theateropleiding te Eindhoven in 1991 is Romijn Conen (1967) werkzaam als acteur in film, televisie en theater. Als freelancer speelde hij bij verschillende theatergezelschappen als het Nationale Toneel, Zuidelijk Toneel, Oostpool, en Het Vervolg. Romijn was als mede-oprichter nauw betrokken bij Theatergezelschap De Wetten van Kepler.

Bij het grote publiek kreeg hij bekendheid door zijn rollen in films als ‘Zusje’,  ‘Liever Verliefd’, ‘De Griezelbus’ en ‘EXIT’, in televisieseries als ‘Negen dagen van de Gier’, ‘Hartslag’, ‘Lieve Lust’, ‘Flikken Maastricht’ en als één van de drie vrienden in de langlopende Amstelbier-commercial.  

Vanaf 2007 kreeg Romijn er een tweede leven bij. Als cultureel bruggenbouwer werd hij met zijn initiatief ‘Het Makershuis’ een nieuwe speler in het Brabantse culturele landschap. Met het doel kunstenaars uit alle disciplines meer zichtbaar en beschikbaar te maken voor projecten in de samenleving creëerde hij een projectorganisatie waarmee hij voor tientallen kunstenaars opdrachten realiseerde in wijken, op scholen, bij bedrijven.

Vanaf 2013 is hij als zakelijk leider en als acteur betrokken bij het gezelschap van zijn partner: Theaterbedrijf Nanna Tieman. Zonder subsidie slaagt zij er in haar voorstellingen door het hele land te spelen en te financieren uit eigen inkomsten.  

Over het mentorschap

'Ik geloof in de maakbaarheid van het kunstenaarschap. Als je iets werkelijk wilt is er altijd een weg te vinden die daar toe leidt. Passie voor je vak en eerlijkheid ten aanzien van je eigen motieven zijn daarbij - wat mij betreft - altijd de belangrijkste drijfveren. Wanneer de passie verdwijnt is het tijd om op te breken en het roer om te gooien. Als uitvoerend kunstenaar heb ik vaak voor dit punt gestaan: “Is wat ik doe nog wel wat ik wil doen.” Het antwoord op deze vraag is alleen met eerlijkheid te beantwoorden. Door steeds opnieuw te durven kiezen voor nieuwe wegen ben ik steeds autonomer geworden in mijn kunstenaarschap en cultureel ondernemerschap. En met name deze kennis wil ik graag met je delen.'  

'Vanuit mijn ervaring van 23 jaar freelance acteren en mijn expertise als directeur van een cultureel projectburo kan ik je helpen om je beroepspraktijk als kunstenaar te versterken. Samen zoeken we naar jouw drijfveren, talenten en motivatie om je als autonoom kunstenaar verder te ontwikkelen. Daarbij zal mijn mentoring vooral gericht zijn op het ontwikkelen van een eigen signatuur. Zowel voor acteurs, voor theatermakers, maar ook voor alle kunstenaars die hun werk in de samenleving willen verankeren.'  

Bekijk hier met welke mentoren wij nog meer samenwerken, lees alles over ons mentoringtraject of neem contact op met Christine voor vragen of aanmelden.          

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht