Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Ontwerper

Richard Hutten

LinkedIn Website

Het draait om vragen als: Welke positie wil je innemen? Waar sta je voor? Wat wil je bereiken? Hoe wil en kun je dat bereiken? Vanuit deze kernvragen formuleren we doelstellingen en bespreken we hoe je deze zou kunnen realiseren, daarbij ook gebruikmakend van mijn kennis en netwerk.

De Rotterdammer Richard Hutten (1967) is één van de bekendste en onconventioneelste Nederlandse ontwerpers. Hij studeerde in 1991 af aan de Design Academy in Eindhoven en verwierf al vrij snel internationale erkenning. Met zijn eigen designstudio maakt hij meubel-, product-, interieur- en tentoonstellingsontwerpen. Hij is een sleutelfiguur binnen Droog Design, waarbij hij vanaf het begin was betrokken.  

Richard Hutten noemt zichzelf Homo Ludens, de spelende mens, naar een essay van Johan Huizinga. Hij heeft wereldwijd vaak solo geëxposeerd, waaronder in de Axis gallery in Tokio, ‘Homo Ludens’ in de Kunsthal en ‘18 jaar spelen’ in het Design Museum Gent in 2010. Meer dan veertig verschillende ontwerpen van zijn hand zijn opgenomen in de permanente collecties van toonaangevende musea, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, het Rotterdamse Boijmans Van Beuningen Museum, het MoMA in New York en San Francisco, het Londense Design Museum en Victoria & Albert Museum, het Vitra Design Museum.  

Zijn werk is gepubliceerd in belangrijke design tijdschriften en tot op heden zijn er twee monografieën over zijn werk verschenen: ‘Taking form, making form’ (010 publishers, 2002), en ‘Works in Use’ (Stichting Kunstboek, 2006). Een derde monografie onder de titel ‘Designing for museums’ is in de maak.

Richard Hutten werkt voor opdrachtgevers over de hele wereld, waaronder MOOOI, Muji, E&Y, Christofle Paris, Gispen, en NgispeN. Voor dit laatste bedrijf is hij tevens Art director. Huidige en recente projecten zijn onder andere een houten stoel voor Offecct uit Zweden, een collectie zilveren producten voor Christofle Paris, verlichting voor MOOOI en meubels voor Artifort. Regelmatig geeft hij lezingen en workshops van Helsinki tot New York, Tokio en Nederland.  

Richard Hutten over het mentorschap: ‘Als mentor zie ik mezelf vooral als klankbord. Het draait om vragen als: Welke positie wil je innemen? Waar sta je voor? Wat wil je bereiken? Hoe wil en kun je dat bereiken? Vanuit deze kernvragen formuleren we doelstellingen en bespreken we hoe je deze doelen zou kunnen realiseren, daarbij ook gebruikmakend van mijn kennis en netwerk.’  

Bekijk hier met welke mentoren wij nog meer samenwerken, lees alles over ons mentoringtraject of neem contact op met Christine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht