Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert marketing, strategie en management

Paul van der Meijs

Werkgebieden

Marketing, strategie en management

Huidige functie

Initiatiefnemer en mede-eigenaar van nieuwe hypotheekprovider Romeo. Daarvoor was Paul onder andere directievoorzitter bij De Hypotheker. 

Ik ben een energieke expert met een open en directe manier van communiceren die in een beperkt aantal sessies samen resultaat wil bereiken. Mijn rol is die van sparringspartner en adviseur. Ik stel graag mijn netwerk beschikbaar als dat toegevoegde waarde heeft.

Met welk soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

Als ervaren directeur en marketeer heb ik veel ervaring met strategische marketing vraagstukken en bestuurlijke vragen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld: 

  • Waarom is onze organisatie er eigenlijk, wat is onze ‘license to operate’?
  • Wat leveren we aan wie en hoe doen we dat?
  • Wat onderscheidt ons van anderen en hoe brengen we dat onderscheid over het voetlicht?
  • Wat willen we als organisatie bereiken en hoe kunnen we daar op sturen?
  • Hoe moeten we onze organisatie inrichten om onze doelen te bereiken?
  • Hoe pakken we een eventuele herstructurering of reorganisatie aan?

Wat is mijn manier van werken als expert?

Ik ben een energieke expert met een open en directe manier van communiceren die in een beperkt aantal sessies samen resultaat wil bereiken. Mijn rol is die van sparringspartner en adviseur. Ik stel graag mijn netwerk beschikbaar als dat toegevoegde waarde heeft.

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Ruim 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening en franchisewereld. Begonnen als marketeer en al snel in (commercieel) eindverantwoordelijke functies beland. De laatste 9 jaar als directeur van Florius (succesvol hypotheekmerk) en directievoorzitter van De Hypotheker (Jazeker).  

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

Cultuur betrekt, creëert, ontwikkelt, bewaart, socialiseert, emotioneert, en heeft met al die eigenschappen (ik vergeet er nog vele) een belangrijke rol in onze maatschappij. De economische uitdaging voor de sector is de laatste jaren sterk toegenomen. Met mijn ervaring wil ik een bescheiden bijdrage leveren aan het aangaan van die uitdaging.

Welke kunstvormen spreken mij het meest aan en waarom?

Mijn interesse is eerder breed dan diep. Ik kan erg genieten van (vooral moderne) kunst, pop- en klassieke muziek en toneel. 

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht