Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert organisatiestrategie en -cultuur en HR

Paul Hoogstraten

Werkgebieden

Organisatiestrategie en -cultuur en HR

Functie

Directeur operations bij Lagerweij & Partners

De complexiteit van een ander is altijd minder complex dan die van jezelf. Het scheppen van helderheid in warrige situaties, dat zijn de opdrachten waar ik me graag op stort.

Met welk soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

De complexiteit van een ander is altijd minder complex dan die van jezelf. Orde brengen in een warboel geeft rust. Het scheppen van helderheid in warrige situaties, dat zijn de opdrachten waar ik me graag op stort. Vertaald naar “diensten”: 

  • Onderzoek naar organisatiecultuur en begeleiding bij team- en afdelingsconflicten
  • Begeleiden van (management)teams bij doelbepaling
  • Advies en training op het gebied van sturen op output

Wat is mijn manier van werken als expert? 

  • Stijl: nuchter, analytisch en mensgericht
  • Altijd op zoek naar het betrekken van relevante stakeholders en hun belangen, alvorens te beginnen

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Ik heb mij altijd op het snijvlak van inhoud en management beziggehouden, in de HR sector. Eerst bij een groot organisatieadviesbureau, later bij Obifive (Parijs) en de afgelopen drie jaar als operationeel directeur bij Lagerweij & Partners. 

  • Huidig: operationeel directeur Lagerweij & Partners Talentmanagement en Organisatieadvies
  • Adviseur Organisatieontwikkeling
  • Trainer Ondernemingsraden  

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

Kunstuitingen hebben een veel grotere waarde voor de gezondheid van de maatschappij dan veel mensen zich realiseren, geloof ik. Kunst helpt bij het scherp houden van het moreel kompas, door te confronteren, mooi te zijn of stelling te nemen. De samenleving is in mijn beleving niet slechter dan vroeger. Onderbuik en cognitie (wetenschap) domineren vaak het debat, waar kunst het hart vertegenwoordigt. Daaraan wil ik graag bijdragen, zeker ook om zelf geïnspireerd te blijven, als tegenwicht tegen de cognitieve wereld waar ik me professioneel ook in begeef.

Welke kunstvormen spreken mij het meest aan en waarom?

Beeldende kunst spreekt mij het meest aan. Ik woonde een tijd in Parijs en de overdaad aan musea heeft mij geïnspireerd in mijn vrije tijd samen met mijn vrouw een galerie op te starten in Zeist. De voorliefde voor beeldende kunst is misschien ontstaan doordat je je eigen tempo kunt bepalen bij het bekijken en het geven van betekenis. Tegelijkertijd ben ik een muziekliefhebber en kan ik dus ook met de ogen gesloten genieten van kunst. 

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht