Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert marketing, projectmanagement en eventmanagement

Marieke Offermans

Werkgebieden

Marketing, projectmanagement en eventmanagement

Huidige functie

Segment manager bij UPC Nederland

Ik ben gestructureerd en pragmatisch. Het liefst formuleer ik aan het begin van het traject samen een duidelijke case of vraag. Daarna werken we een stappenplan uit en maken we afspraken over hoe we dit gaan uitvoeren. Wat mij betreft is het tweerichtingsverkeer; we vullen elkaar aan en werken samen naar het einddoel.

Met welk soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

  • Marketingcases
  • Projectmanagement vraagstukken
  • Vragen over (het opzetten van) events
  • Loyalty cases (bijvoorbeeld abonnementenverkoop)

Wat is mijn manier van werken als expert?

Ik ben gestructureerd en pragmatisch. Het liefst formuleer ik aan het begin van het traject samen een duidelijke case of vraag. Daarna werken we een stappenplan uit en maken we afspraken over hoe we dit gaan uitvoeren. Wat mij betreft is het tweerichtingsverkeer; we vullen elkaar aan en werken samen naar het einddoel. Ik ben voornamelijk beschikbaar in de avonden en het weekend.

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Ik heb een aantal jaren in de non-profit sector gewerkt in marketing-, communicatie- en projectfuncties. Daarna heb ik bewust de commercie opgezocht. Eerst als productmanager in Home Entertainment, waar ik verantwoordelijk was voor het in de markt zetten van dvd’s in verschillende segmenten. Van het productieproces tot de campagne.

Sinds vier jaar ben ik segmentmanager bij een groot telecombedrijf. Als marketeer ben ik continu op zoek naar de balans tussen de optimale klantervaring en commercie. Waarom kiezen klanten voor ons? Hoe zorgen we dat klanten bij ons blijven? En hoe realiseer je optimale omzet?  

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

Ik heb Cultuur & Beleid gestudeerd en ben een aantal jaren werkzaam geweest in de cultuursector. Inmiddels ben ik helemaal op mijn plek in het bedrijfsleven, maar mijn passie en interesse in cultuur ben ik zeker niet kwijt. Bovendien denk ik dat profit en not-profit veel van elkaar kunnen leren. De commerciële kennis en ervaring die ik heb opgedaan wil ik graag delen omdat ik denk dat we veel aan elkaar kunnen hebben.

Welke kunstvormen spreken mij het meest aan en waarom?

Het mooiste van kunst vind ik dat het je meeneemt naar een andere wereld. Voor mij gebeurt dat het meeste bij podiumkunsten. Een theatervoorstelling die nog dagenlang nagalmt in je hoofd of een dansvoorstelling waarbij je alles om je heen vergeet.

Maar ik kan ook genieten van beeldende kunst: een verzameling beelden of schilderijen die een verhaal vertellen. Of een werk met zoveel details dat het al je aandacht vraagt. Voor mij is het belangrijk dat het me raakt. 

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht