Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Zangeres, regisseuse

Leoni Jansen

Twitter Website

Is er genoeg noodzaak om te doen wat je doet? Ben je genoeg verbonden met jouw muziek, jouw teksten? Zowel presentatie-technische als muzikale ondersteuning. Voor solisten en bands die verdieping zoeken!

Leoni Jansen (1955) beweegt zich in vele gedaantes door muziek- en theaterland: ze toert als zangeres al vele seizoenen door de Nederlandse theaters en heeft inmiddels een vast en trouw publiek opgebouwd. Ze wordt geroemd om de ontspannen en integere manier waarop ze, vaak persoonlijke, verhalen combineert met haar Celtic/Americana song-repertoire.  

Ze is ook actief als regisseur van grote multi-culti theaterprogramma's. De laatste jaren was ze als regisseur en samensteller onder andere verantwoordelijk voor 'Made in Holland', de muziek van Faranani (eerbetoon aan Nelson Mandela in Carré), de shows van de African Mama's en the Daughters of Africa. Ook programma's met jonge zangtalenten als 'She got game' en 'Let's do her' komen uit haar koker.  

Afgelopen jaren heeft Leoni zich bekwaamd in het coachen en regisseren van jonge zangers, zangeressen en bands die hun weg in de theaterwereld zoeken. Ze regisseerde theaterconcerten van diverse popgroepen, waaronder Room Eleven en Sensual en deed coaching op tv in 'Rock Nation' en 'The Voice'.  

De afgelopen jaren heeft ze gezongen met veel buitenlandse wereldmuzikanten, zoals: Busi Mhlongo, Toumani Diabate, Rosi Flores, les Freres Guissés, Sibongile Khumalo, Mohammud Ahmed, Annie Grace, Karine Polwart, Kine Lam en Tshala Muana. Met Youssou N’dour zong ze de wereldhit '7 seconds' op het IDFA in Amsterdam.  

Leoni Jansen: '... het mooie van muziek is dat je er verbindingen mee tot stand kunt brengen en als puntje bij paaltje komt ben ik daar op uit, op dat ene moment waarop de troost het grootst is, alles verbonden, wij allemaal samen een eenheid...'  

Leoni over haar mentorschap: 'ik zoek graag met je uit wat jij nodig hebt voor je volgende stap, wat je zwakke en sterke punten zijn. Laat weten wat ik hoor en zie als jij muziek maakt. Ik kan je helpen om een goede opbouw te maken, wanneer en wat tussendoor te doen, uitzoeken wat bij jou past. Wat is het verschil tussen clubcircuit en theater? En waar functioneer jij het beste in? Is er genoeg noodzaak om te doen wat je doet? Ben je genoeg verbonden met jouw muziek, jouw teksten? Zowel presentatie-technische als muzikale ondersteuning. Voor solisten en bands die verdieping zoeken!'  

Bekijk hier met welke mentoren wij nog meer samenwerken, lees alles over ons mentoringtraject of neem contact op met Christine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht