Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Componist, pianist

Jeroen van Veen

LinkedIn Website

In mijn begeleiding wil ik graag de sterke kanten in je naar boven zien te halen en die sterker te maken. Hierbij zal ik mijn kennis, expertise en netwerk inzetten dat ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd.

Jeroen van Veen (1969) volgde zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium. Als pianist is hij prijswinnaar van diverse concoursen en geeft hij concerten over de hele wereld. Daarnaast nam hij reeds zeventig cd’s en dvd’s op voor diverse labels. In de meest gevallen was hij de ontwikkelaar, technicus, editor, uitvoerende en eindverantwoordelijke van deze producties.

Van Veen is volgens een aantal critici dé ‘minimal music’ specialist, maar werkte ook samen met onder andere Robert Craft aan het oeuvre van Igor Stravinsky voor piano. Ook nam hij al het werk van Simeon ten Holt op voor meerdere piano’s in samenwerking met diverse collega's.  

Van Veen is regelmatig te gast als jurylid in internationale concoursen en is Director of artistic Development voor de International Murray Dranoff Two Piano Foundation in Miami. Van Veen denkt graag ‘out of the box’. Zo bedacht hij een serie ligconcerten, theateroncerten en filmtheaterconcerten. Van Veen was ook de pianist die diverse concerten organiseerde en speelde op diverse NS stations, fabriekshallen en parken.  

Over zijn muziek: ‘Ik houd van speelbare muziek met keuzevrijheid, en heb me ooit voorgenomen om met minimale middelen een maximale klank te bereiken. Vele kunstenaars hebben inmiddels deze muziek gevonden en er gebruik van gemaakt in kunstwerken en films.’  

‘Ik zie in de repetitieve muziek een vergelijking met de manier waarop onze samenleving is opgezet. Als je ziet hoe we bomen planten naast ons wegennet, hoe we bouwen, hoe we dingen produceren – alles gaat in series. Maar nooit exact gelijk, de herhaling is nooit dodelijk.’  

Over het mentorschap

‘Als je vol enthousiasme aan een muziekopleiding begint is het logisch dat je je volledig richt op de core business: muziek. Maar dan heb je je Master; je bent klaar voor de arbeidsmarkt. Hoe wil je nu verder? Wat zijn je doelen? Hoe denk je die te gaan bereiken? Waar sta je zelf nu? Waar wil je over tien jaar staan? Hoe zit het met je ‘muzikale ondernemersplan’? Hoe sterk sta je nu in je schoenen? Hoe vind je je podia? Wat is je afzetmarkt? Hoe maak je een Cd? Hoe pak je dat allemaal aan?'  

‘In mijn begeleiding wil ik graag de sterke kanten in je naar boven zien te halen en die sterker te maken. Hierbij zal ik mijn kennis, expertise en netwerk inzetten dat ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd. Kenmerkend voor mijn stijl van aanpak is, veel luisteren en meedenken om jou verder te helpen in je vak. Netwerken, denken en vooral doen. Mijn kennis op het gebied van opnametechniek, netwerken, marketing, bedrijfskunde, artiestenbegeleiding, samenwerken en artistiek inzicht kunnen je van pas komen bij het maximale halen uit mijn mentorschap.'

Bekijk hier met welke mentoren wij nog meer samenwerken, lees alles over ons mentoringtraject of neem contact op met Christine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht