Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert ICT

Ed de Heer

LinkedIn

Werkgebied

ICT

Huidige functie

Projectleider ICT architectuur bij Digitaal Erfgoed Nederland

Met mijn kennis van informatiemanagement en mijn ervaring met projectmanagement kan ik een culturele instelling helpen met haar ontwikkeling naar meer innovatieve publieksgerichte toepassingen.

Met welk soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht voor vragen over of hulp bij: 

  • Informatiebeleid: adviseren over de inrichting van de informatievoorziening
  • ICT Projectmanagement: Advies over de aanpak en sturing van ICT projecten
  • Outsourcing: Advies over het aansturen van organisaties bij outsourcing van ICT (SLA)
  • Procesverbetering: Verbeteren van interne en externe informatieprocessen

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als informatiemanager/projectmanager. Ik heb verschillende grote en kleine (ICT) projecten en onderzoeken uitgevoerd. Ik heb de titel Master of Information Management behaald aan de Tias Business School. Deze postdoctorale opleiding richt zich op het samenspel tussen organisatie, mens, informatie en automatisering. Inzicht en het goed managen van deze factoren is essentieel voor het goed laten functioneren van de informatievoorziening in organisaties.

Met mijn kennis van informatiemanagement en mijn ervaring met projectmanagement kan ik een culturele instelling helpen met haar ontwikkeling naar meer innovatieve publieksgerichte toepassingen. 

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

Kunst is informatie. De waarde van kunst en cultuur wordt niet alleen bepaald door haar schoonheid of vakmanschap maar ook door het verhaal erachter. Het goed beheren, managen en uitdragen van deze informatie vind ik belangrijk en interessant omdat mensen daar wijzer van worden en daardoor meer betrokken raken bij het in stand houden van ons cultureel erfgoed. Om deze informatie uit te dragen dient een culturele organisatie over een goede, moderne interne en externe informatievoorziening te beschikken. 

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht