Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Theatermaker

Carla Mulder

Als mentor stimuleer ik de mentees om steeds weer de vraag helder te krijgen waarin begeleiding nodig is, op basis daarvan een plan op te stellen en vervolgens haalbare doelen te formuleren.

Carla Mulder (1958) studeerde in 1985 af aan de Amsterdamse Theaterschool. Als freelance actrice werkte zij bij uiteenlopende gezelschappen en productiehuizen zoals de Toneelschuur, Toneelgroep Amsterdam, mugmetdegoudentand, Bonheur, Onafhankelijk Toneel, het RO- theater, Needcompany en Kaaitheater in Brussel.

Een aantal jaar later ontwikkelt zij zich tot zelfstandig cultureel ondernemer. Sinds 2002 voert zij de directie over haar theatergezelschap Lange Poten. Met ingang van 2009 wordt Lange Poten in het kader van het Kunstenplan 2009-2012 structureel ondersteund door de Gemeente Amsterdam.  

Sinds haar afstuderen in 1985 volgt Carla Mulder diverse opleidingen die in het verlengde liggen van haar vakgebied en soms ook daarbuiten. Dit om haar scope voortdurend te verbreden. In haar eigen werk gebruikt ze multimediatoepassingen en is voortdurend op zoek naar cross-overs met andere disciplines.

Door haar jarenlange ervaring als freelance actrice, zelfstandig theatermaker en creatief projectmanager is zij bekend geraakt met de procedures rondom het gehele creatieve productieproces. Van het opstellen en indienen van subsidieverzoeken, die artistiek, financieel en organisatorisch haalbaar en inhoudelijk helder en inspirerend geformuleerd moeten zijn, tot en met de realisatie en de uiteindelijke uitvoering.

Carla Mulder heeft zichzelf het hele arsenaal van werkzaamheden rondom het produceren eigen gemaakt door het volgen van verschillende opleidingen en door ervaringen uit de praktijk. In 2005 volgt zij de KIS leergang (Kunstenaar in de Samenleving). Sindsdien ontwikkelt zij naast haar theaterwerk ook creatieve concepten en projecten voor maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven en adviseert en begeleidt zij het management bij verandertrajecten.  

Carla’s werkwijze kenmerkt zich door heldere analyses, probleemoplossend- en resultaatgericht. Daarnaast is ze inventief, ondernemend en stimuleert ze een actieve houding: Door te doen gebeurt er iets!  

Carla Mulder over haar ervaringen als mentor: ‘Ik heb verschillende kunstenaars begeleid in het maken van een stappenplan en het aanbrengen van focuspunten. Onderzoek werd verricht in hoeverre de eigen artistieke concepten verder ontwikkeld kunnen worden om deze vervolgens uit te zetten bij productiehuizen, gezelschappen of in eigen beheer. Tijdens de mentortrajecten heb ik daarom het traject van subsidie aanvragen en het opzetten van een projectplan begeleid, maar ook de ontwikkeling gestimuleerd van de eigen artistieke handtekening. Als mentor stimuleer ik de mentees om steeds weer de vraag helder te krijgen waarin begeleiding nodig is, op basis daarvan een plan op te stellen en vervolgens haalbare doelen te formuleren.’  

Bekijk hier met welke mentoren wij nog meer samenwerken, lees alles over ons mentoringtraject of neem contact op met Christine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht