Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert organisatieadvies, marketing en communicatie

Bas Knol

Werkgebieden

Organisatieadvies, marketing en communicatie

Huidige functie

(Interim) Business Development Manager, Sustainability bij ABN AMRO

Ik probeer door goed te luisteren en het stellen van de juiste vragen een probleem te doorgronden en - in dialoog - te komen met oplossingsrichtingen en aanbevelingen.

Met welk soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

Je kunt me vragen stellen over het ontplooien van nieuwe initiatieven (toetsen business- of marketingplan), branding en positionering, het inzetten van nieuwe en sociale media, marktonderzoek en ‘content-driven marketing’.

Wat is mijn manier van werken als expert?

Ik probeer door goed te luisteren en het stellen van de juiste vragen een probleem te doorgronden en - in dialoog - te komen met oplossingsrichtingen en aanbevelingen.

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Vanaf 1990 ben ik werkzaam in de financiële dienstverlening op het gebied van organisatie- advies, productontwikkeling, marktonderzoek, marketing en communicatie, zowel nationaal als internationaal. Ik krijg energie van het opzetten van nieuwe initiatieven en bedrijfsonderdelen. Ik heb een bachelors degree in hotelmanagement, een masters degree in organisatiesociologie en ik ben register beleggingsanalist en register pensioenbestuurder.

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

Vanwege mijn grote interesse in de cultuursector gebruik ik mijn kennis en ervaring buiten mijn werk om culturele organisaties te helpen. Zo heb ik in het bestuur van het voormalige Fonds voor de Podiumprogrammering en Marketing (FPPM) gezeten en zit ik in het bestuur van popcentrum Paard van Troje en de stichting Shoot Me, die culturele ontdekkingsreizen in Den Haag organiseert. 

Welke kunstvormen spreken mij het meest aan?

Als liefhebber spreken muziek (waaronder jazz, rock, pop en indie), theater en film mij het meest aan. Zo ga ik bijvoorbeeld ieder jaar naar het North Sea Jazz Festival, Lowlands en het IFFR en ga ik regelmatig naar theater, het filmhuis en concerten. 

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht