Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Expert financiën en bedrijfsvoering

Ansfried Snijders

Werkgebieden

Financiën en bedrijfsvoering

Huidige functie

Operationeel en Financieel Directeur bij Mercury Trade Credit.

In eerste instantie zal ik vooral vragen stellen in de verwachting dat je de meeste antwoorden zelf kunt geven. Mijn doel is je zodanig te begeleiden dat ik mezelf overbodig maak en jij het een volgende keer zelf kunt.

Met welk soort vragen of vraagstukken kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht voor vragen op het gebied van financiën (bijvoorbeeld met betrekking tot begrotingen), businessplannen (planningen op korte en lange termijn) en bedrijfsvoering (hoe kan ik mijn organisatie achter de schermen professionaliseren en optimaliseren).

Wat is mijn manier van werken als expert?

Ik werk het liefst in een rol als coach of als sparringpartner. In eerste instantie zal ik vooral vragen stellen in de verwachting dat je de meeste antwoorden zelf kunt geven. Desgewenst kan ik sjablonen aanleveren die je op weg helpen. Voor mij is het belangrijk dat je de stukken zelf schrijft, waarop ik de conceptversies lees en vervolgens feedback geef. Mijn doel is je zodanig te begeleiden dat ik mezelf overbodig maak en jij het een volgende keer zelf kunt.

Mijn belangrijkste werkervaring in het bedrijfsleven

Ik ben veruit het grootste deel van mijn loopbaan werkzaam bij verzekeraars en pensioenfondsen, voornamelijk in directie- en managementfuncties. Mijn focus ligt daarbij op bedrijfsvoering, financieel management en risicomanagement, waarbij ik niet alleen in rapportages terugblik, maar juist ook vooruit kijk zodat er echt “gestuurd” kan worden. Recent heb ik ook een aantal jaar als zakelijk leider gewerkt bij Het Nieuwe Instituut voor architectuur, design en e-cultuur. Daar heb ik ervaring opgebouwd met betrekking tot de operationele kant van culturele instellingen.  

Waarom doe ik mee aan het Expertprogramma van Cultuur+Ondernemen?

Het geeft mij veel bevrediging om mijn kennis en kunde in te zetten voor de wereld waar mijn hart ligt: die van kunst & cultuur. Via het Expertprogramma worden vraag en aanbod wederzijds op een hele goede manier bij elkaar gebracht, waardoor ik al meerdere opdrachten heb uitgevoerd. Kortlopend en langlopend en in heel diverse instellingen.

Welke kunstvormen spreken mij het meest aan en waarom?

Ik heb een hele brede belangstelling en ik ga niet kiezen voor een specifieke vorm. Veel liever laat ik me verrassen door jouw achtergrond en jouw vraag, in de hoop dat ik (letterlijk en figuurlijk) meerwaarde kan leveren. 

Bekijk hier met welke experts wij nog meer samenwerken, lees alles over ons expertprogramma of neem contact op met Martine voor vragen of aanmelden.

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht