Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector.
Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek

Financieren

Lenen om te investeren

Cultuur+Ondernemen helpt je bij het vinden van financiering. Ook in tijden van crisis. Als jouw investering zichzelf kan terugverdienen, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een lening. Cultuur+Ondernemen heeft verschillende leningen passend voor kunstenaars, creatieve makers en culturele organisaties. Deze zijn speciaal voor de sector en worden tegen gunstige voorwaarden verstrekt.

Waarom een lening?

Lenen kan een goede optie zijn wanneer de kosten voor de baten uitlopen of als je wilt investeren in je culturele onderneming. Er is bijvoorbeeld al een toezegging van een sponsor, fonds of klant, maar uitbetaling volgt pas later. Of je onderneming heeft door de coronacrisis verlies geleden. Geld dat je normaliter gebruikt als buffer of om te investeren. Dat gat kun je heel goed overbruggen met een lening. 

Onze adviseurs kijken aan de hand van jouw specifieke wensen en vragen welke lening het beste bij jouw doel past. Een lening is altijd maatwerk. Wij gaan graag met je in gesprek om te zien wat mogelijk is en wat voor jou financieel haalbaar is. Vraag hier een kosteloos oriëntatiegesprek aan. 

Benieuwd naar de overwegingen van anderen en wat het ze heeft opgeleverd? Onze leningnemers delen hun ervaringen.  

Wat voor soort leningen zijn er?

Cultuur+Ondernemen verstrekt vanuit het Fonds Cultuur+Financieringleningen van € 1.500 tot € 500.000 tegen gunstige voorwaarden zoals een lage rente van 1%. De leningen verschillen op een aantal punten, zoals omvang, doelstelling en looptijd.

  • Cultuurlening

  • Cultuurlening Plus

Financiering in tijden van crisis

De cultuursector is hard geraakt door de coronacrisis. Om culturele organisaties en makers te ondersteunen stelt Minister van Engelshoven (OCW) €45 miljoen beschikbaar voor leningen via Cultuur+Ondernemen. Wanneer jouw culturele onderneming voor de crisis een gezonde bedrijfsvoering kende, kan een lening helpen om ook nu te blijven ondernemen en te investeren in het genereren van nieuwe inkomsten.

  • Cultuur Opstart Lening

  • Cultuur Vermogen Lening

Hoe versterkt juist nu lenen het ondernemerschap? Lees het interview met Alexander Ramselaar, adviseur Financieren. Welke overwegingen er komen kijken bij het aangaan van deze financiële verplichtingEefje Korsten, projectleider Financieren van Cultuur, belicht vier belangrijke elementen.

Meer informatie

Heb je een vraag over onze leningen? Ben je op zoek naar andere passende financiering voor jouw organisatie of onderneming. Neem gerust contact op of vraag een kosteloos oriëntatiegesprek aan. Wij gaan graag met je in gesprek om te zien wat mogelijk is en wat voor jou financieel haalbaar is.

Vraag oriëntatiegesprek aan

 

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht