Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de cultuursector.
Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek

Financieren

Lenen om te investeren

Op zoek naar geld voor een project, product of herstel van je onderneming? Wanneer je voor de crisis een gezond bedrijf had, kan een lening helpen om ook nu te blijven ondernemen en nieuwe inkomsten te genereren. Cultuur+Ondernemen heeft verschillende leningen passend voor kunstenaars, creatieve makers en culturele organisaties. Deze zijn speciaal voor de sector en worden tegen gunstige voorwaarden verstrekt.

Waarom een lening?

Lenen kan een goede optie zijn wanneer de kosten voor de baten uitlopen en als jouw investering zichzelf kan terugverdienen. Er is bijvoorbeeld al een toezegging van een sponsor, fonds of klant, maar uitbetaling volgt pas later. Of je onderneming heeft door de coronacrisis verlies geleden. Geld dat je normaliter gebruikt als buffer of om te investeren. Dat gat kun je heel goed overbruggen met een lening. 

Onze adviseurs kijken aan de hand van jouw specifieke wensen en vragen welke lening het beste bij jouw doel past. Een lening is altijd maatwerk. Wij gaan graag met je in gesprek om te zien wat mogelijk is en wat voor jou financieel haalbaar is. Vraag hier een kosteloos oriëntatiegesprek aan. 

Benieuwd naar de overwegingen van anderen en wat het ze heeft opgeleverd? Onze leningnemers delen hun ervaringen.  

Wat voor soort leningen zijn er?

Cultuur+Ondernemen verstrekt vanuit het Fonds Cultuur+Financieringleningen van € 1.000 tot € 500.000 tegen gunstige voorwaarden zoals een lage rente van 1%. 

Om culturele organisaties en makers tijdens de coronacrisis te ondersteunen zijn de Cultuur Opstart Lening en de Cultuur Vermogen Lening ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Wanneer jouw culturele onderneming voor de crisis een gezonde bedrijfsvoering kende, kan een lening helpen om ook nu te blijven ondernemen en te investeren in het genereren van nieuwe inkomsten.

  • Cultuur Opstart Lening

  • Cultuur Vermogen Lening

Daarnaast bieden we niet corona-gerelateerde leningen aan. Deze verschillen op een aantal punten, zoals omvang, doelstelling en looptijd.

  • Cultuurlening

  • Cultuurlening Plus

Meer informatie

Heb je een vraag over onze leningen? Ben je op zoek naar andere passende financiering voor jouw organisatie of onderneming. Neem gerust contact op of vraag een kosteloos oriëntatiegesprek aan. Wij gaan graag met je in gesprek om te zien wat mogelijk is en wat voor jou financieel haalbaar is.

Vraag oriëntatiegesprek aan

 Hoe versterkt juist nu lenen het ondernemerschap? Lees het interview met Alexander Ramselaar, adviseur Financieren. Welke overwegingen er komen kijken bij het aangaan van deze financiële verplichtingEefje Korsten, projectleider Financieren van Cultuur, belicht vier belangrijke elementen.

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht