Skip naar content

Nieuws Bijeenkomst Governance in Groningen

Wil je bijgepraat worden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bestuur en toezicht in de cultuursector? Altijd al willen weten hoe je de Governance Code Cultuur kan toepassen in jouw organisatie? Heb je een specifieke vraag of cases op het gebied van bestuur of toezicht? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 14 januari 2020.

De Kunstraad Groningen en Cultuur+Ondernemen organiseren in samenwerking met Johan Kolsteeg van de Rijksuniversiteit Groningen een bijeenkomst over de Governance Code Cultuur 2019.

Patrick Broekema (adviseur Governance bij Cultuur+Ondernemen) geeft een toelichting op de Governance Code Cultuur 2019. Wat zijn de belangrijkste thema’s? Welke vernieuwingen staan erin? Wat betekent de toepassing voor jouw organisatie? Johan Kolsteeg (Rijksuniversiteit Groningen) heeft voor zijn presentatie de titel gekozen: ‘Whose Code Is This Anyway?’.

Goed bestuur en toezicht lijken vanzelfsprekend. Maar hoe werkt het toepassen van die code in specifieke situaties? Hoe organiseer je bestuur en toezicht passend bij wat jouw organisatie nodig heeft? Tijdens deze bijeenkomst bespreken we ervaringen en handvatten om de Governance Code Cultuur in jouw organisatie effectief in te zetten.

In het laatste deel van onze bijeenkomst ben je welkom om zelf je vragen en ervaringen te delen. Deelnemers van de sessie nemen praktische handvatten en tips mee terug naar hun organisatie over hoe de volgende stappen rond goed bestuur en toezicht gezet kunnen worden.

Voor wie?

Leden de raad van toezicht, leden van het bestuur, directies/managers en stafmedewerkers van culturele instellingen, wethouders, provinciebestuurders, overheden en financiers.

Datum en locatie

Dinsdag 14 januari 2020
Tijd: 15.00 -18.00 (inclusief borrel en inloop)
Locatie: Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, Groningen

Aanmelden

Deelname aan bijeenkomst governance: € 35,-. excl. btw

Over de sprekers

Patrick Broekema (adviseur Governance bij Cultuur+Ondernemen) is als lid van de Commissie Governance Code Cultuur 2019 een van de opstellers van de code. Bij Cultuur+Ondernemen houdt hij zich bezig met de begeleiding van zelfevaluaties van besturen en raden van toezicht. Ook adviseert hij organisaties bij complexe governance-vraagstukken met als doel efficiëntie en effectiviteit van organisaties te bevorderen. Zijn jarenlange ervaring in de (woning)corporatiesector als adviseur heeft zijn kennis op het gebied van governance gevormd.

Dr. Johan Kolsteeg werkt aan de vakgroep Kunst, Cultuur en Media van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onderzoek naar en geeft onderwijs over cultureel ondernemerschap, cultureel leiderschap en communicatie over kunst. Johan is lid van de Kunstraad Groningen, voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Muziekhuis Utrecht, toezichthouder van de stichting Niet Normaal INT en van de stichting Transatlantic. Verder is Johan bestuurslid bij de Kunstraad Groningen en voorzitter van de raad van toezicht Muziekcentrum XXI/Muziekhuis Utrecht.

Moderator bijeenkomst: Martine Fransman, adviseur governance Cultuur+Ondernemen.

Voor vragen over de bijeenkomst kan je je wenden tot Djoeke Gerding via 020 530 5953 of djoeke@cultuur-ondernemen.nl.