Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Vacature voor 32-40 uur p/w

Gezocht: Programmamanager Financieren

Ben jij een ervaren projectmanager en wil je jouw kennis en ervaring inzetten zodat ondernemers in de cultuursector hun plannen kunnen financieren en verwezenlijken? Kan jij een betekenisvolle bijdrage leveren aan de ontsluiting van kennis over financieren van cultuur? Dan gaan wij graag met jou in gesprek om te ontdekken of wij samen verder kunnen bouwen aan een cultuursector mét geld.  

Wie wij zijn

Cultuur+Ondernemen is het kenniscentrum voor ondernemers in de cultuursector. We ondersteunen culturele organisaties, zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven op het terrein van ondernemerschap, financieren en goed bestuur, die meer rendement willen halen uit hun activiteiten. Eén van de hoofdprogramma’s van Cultuur+Ondernemen is een ‘Sector mét geld’. In dat programma ontwikkelen en verspreiden we kennis over het financieren van cultuur. Dat doen we bijvoorbeeld via de digitale Culturele Financieringswijzer en we adviseren ondernemers in de cultuursector op dit gebied.  

Wat jij gaat doen

  • Je bent trekker van het programma ‘Sector mét geld’ en de verdere ontwikkeling van het kenniscentrum financieren van cultuur. Je stuurt de kennisontwikkeling en -verspreiding aan. Je zorgt voor de uitbreiding van de Culturele Financieringswijzer.
  • Je bent een bruggenbouwer en kan partijen aan ons binden. Je bouwt netwerken en samenwerkingen uit ter versterking van het ‘financiële ecosysteem’ voor cultuur. Belangrijke partners zijn publieke en private financiers en kennisinstellingen.  

Dit zoeken we

  • Je hebt werk- en denkvermogen op universitair niveau, een opleiding en tenminste vijf jaar werkervaring in financiële en/of bedrijfskundige richting.
  • Je hebt kennis en ervaring met vraagstukken, uitdagingen en oplossingen op het gebied van financieren.
  • Je bent nieuwsgierig naar de cultuursector.
  • Je bent ervaren in het leiden van projecten.  

Wat wij bieden

  • Een uitdagende functie binnen een organisatie die professionalisering van de cultuursector hoog in het vaandel heeft en waar van elkaar leren en impact hebben centraal staan.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Salaris minimaal € 2.772,- en maximaal € 4.060,- bruto fulltime. Inschaling afhankelijk van ervaring.
  • Werkplek op een leuke locatie in hartje Amsterdam.  

Solliciteren?

Mail dan je motivatie en CV naar Erica Bakker (P&O) via erica@cultuur-ondernemen.nl   

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht