Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Vacature voor 32-40 uur p/w

Gezocht: Adviseur Governance

Ben jij een stevige adviseur die kennis heeft van bestuur en toezicht en heb je lef om op de bühne te staan? Kan jij een betekenisvolle bijdrage leveren zodat bestuurders en toezichthouders in de cultuursector handen en voeten kunnen geven aan governance? Dan gaan wij graag in gesprek met jou om te ontdekken of wij samen verder kunnen bouwen aan ons programma een ‘Sector met fatsoenlijk bestuur’.  

Wie wij zijn

Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. We ondersteunen culturele organisaties, zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven die meer rendement willen halen uit hun activiteiten. Eén van de hoofdprogramma’s van Cultuur+Ondernemen is een ‘Sector met fatsoenlijk bestuur’. Bewust omgaan met governance is essentieel voor sterkte en levensvatbare culturele organisaties. Als kenniscentrum onderzoeken wij actuele vraagstukken op het gebied van bestuur, toezicht en verantwoording en delen deze kennis met de sector. Cultuur+Ondernemen is houder van de Governance Code Cultuur, hét instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector. Wij ondersteunen de sector om met de Governance Code Cultuur aan de slag te gaan en monitoren de toepassing en de naleving ervan.  

Wat jij gaat doen

  • Je ontwikkelt kennis op het gebied van besturen, toezicht en verantwoording in de cultuursector.
  • Je bent actief in de buitenwereld als deskundige op het gebied van governance. Daarvoor organiseer je uiteenlopende bijeenkomsten.
  • Je ontwikkelt tools en adviseer je culturele organisaties op het gebied van governance.  

Dit zoeken we

  • Je hebt werk- en denkvermogen op universitair niveau, een opleiding en werkervaring in bestuurskundige richting. Juridische kennis is een pré.
  • Je bent nieuwsgierig naar de cultuursector en de wijze waarop deze wordt bestuurd.
  • Je hebt ervaring met kennisontwikkeling en de verspreiding daarvan.  

Wat wij bieden

  • Een uitdagende functie binnen een organisatie die professionalisering van de cultuursector hoog in het vaandel heeft en waar van elkaar leren en impact hebben centraal staan.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Afhankelijk van ervaring een salaris van minimaal € 2.573,- en maximaal € 3.631,- per maand, bruto fulltime. Inschaling afhankelijk van ervaring.
  • Werkplek op een leuke locatie in hartje Amsterdam.  

Solliciteren?

Mail dan je motivatie en je CV naar Erica Bakker (P&O) via erica@cultuur-ondernemen.nl    

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht