Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Reeks Governance in cultuur: stand van zaken

Fotoverslag Diversiteit in toezicht

Op dinsdag 1 november 2016 organiseerde Cultuur+Ondernemen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur (NVTC) en Binoq Atana een bijeenkomst over diversiteit in toezicht in het HipHopHuis in Rotterdam. Toezichthouders en bestuursleden uit de culturele sector gingen met elkaar in gesprek over het belang van alle aspecten van diversiteit in toezicht. In afwachting van het inhoudelijke verslag hier het beeldverslag van de bijeenkomst.

De bijeenkomst over diversiteit was de eerste in de reeks specials die zich richt op enkele governance dilemma's (diversiteit, rolneming, evaluatie in toezicht en informatievoorziening) die naar voren zijn gekomen uit het recente onderzoek 'Governance in Cultuur - Stand van Zaken 2016'. Houd onze website in de gaten voor de aankondiging van volgende specials.

De bijeenkomst vond plaats in het HipHopHuis in Rotterdam.

 

Moderator Suzanne Leclaire-Noteborn (Suzannes Zaak en voorzitter Federatie Cultuur).

 

Suzanne deelt de vraag die deze middag centraal staat: 'Hoe kan diversiteit in toezicht bijdragen aan de ontwikkeling van een succesvolle organisatie?' 

 

Swati Sen Gupta (bestuurslid Julidans, Theater Dakota): "De vraag die mij bezighoudt, is: op welke manier kun je personeel en bestuur onafhankelijk werven?" 

 

Maarten Bul (midden), partner Novel en bestuurslid De Kring: "Wat is het doel van diversiteit en hoe meet je succes?" 

 

Kristen de Groot (directeur Dansateliers): "Zou een vrijdenkerstoel in een bestuur niet kunnen helpen bij vernieuwing?"

 

Samuel Tekeste (lid raad van toezicht Hefgroep), Mark Oskamp (Rotterdam Festivals) en Sandra Boer (lid bestuur NVTC). In drie groepen gaat men de dialoog aan over de vraag: 'welk vraagstuk houd je het meest bezig rond diversiteit in toezicht?'  

 

Eva Schieveld (Van Gogh Museum), Jo Houben (directeur-bestuurder Cultuur+Ondernemen) en Jaurana Verschuren (NVTC).  

 

Axel Rüger, directeur-bestuurder Van Gogh Museum en Comité van Aanbeveling Governance Code Cultuur. 

 

Mavis Carrilho (lid raad van toezicht Holland Festival en Comité van Aanbeveling Governance Code Cultuur) in gesprek met andere aanwezigen.  

 

Maurice Seleky (lid raad van toezicht Theater de Krakeling).

 Adriana Strating (midden), directeur Business & Development Het Nieuwe Instituut en partner De Baak: "Hoe borgen we diverse rollen en persoonlijkheden die nodig zijn voor een goed functionerend bestuur?"

 

Foto's door Pieter van den Boogert

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht