Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Fotoverslag

Cultuur in Beeld 2016

Op 7 december 2016 was Cultuur+Ondernemen aanwezig op Cultuur in Beeld, de jaarlijkse kunst- en cultuurconferentie die wordt georganiseerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit jaar stonden de thema's diversiteit en verbinding centraal. Naast een stand op de CultSpace organiseerden wij twee sessies, een workshop over diversiteit in toezicht en een presentatie over de cultuurlening en crowdfunding. Bekijk het fotoverslag.

Een huwelijk van crowdfunding en cultuurlening, meer dan de som der delen. Simon Douw (Douw&Koren) en Alexander Ramselaar (Cultuur+Ondernemen) tijdens hun presentatie.  

 

Jo Houben (directeur Cultuur+Ondernemen) in gesprek over de financieringsmix.

Workshop 'Hoe denkt de sector zelf over diversiteit in toezicht?'. "Laat diversiteit geen lege huls zijn, maar daadwerkelijk toegevoegde waarde creëren." Lees meer over diversiteit in toezicht

Een bezoeker van de stand schrijft zich direct in voor een kosteloos oriëntatiegesprek. Lees hier meer over onze oriëntatiegesprekken.

Sandra Boer (NVTC) tijdens de workshop over diversiteit in toezicht.

Lening is de dominante vorm van crowdfunding. Simon Douw (Douw&Koren) tijdens de presentatie over cultuurlening en crowdfunding. 

Bij de stand kwamen veel vragen over cultuurfinanciering. Meer lezen over onze Cultuurlening?

Uiteenlopende gesprekken over bestuurlijke kwesties in de cultuursector. Lees meer over besturen

Swati Sen Gupta van Julidans (links): naar aanleiding van een eerdere bijeenkomst over diversiteit in toezicht is de vacature voor een RvT-lid anders opgesteld, we hebben aangegeven waarom het leuk is bestuurder te worden door te laten zien wat de instelling te bieden heeft. Rechts Sandra Boer van de NVTC.

Maarten Bul (Novel Works / De Kring) vertelt hoe specifieke inzet, gevraagd vanuit een diversiteitsrol (leeftijd), heeft geresulteerd in concrete acties (op beleid). 

Cultuur in Beeld 2016 vond plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Foto's door Pieter van den Boogert

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht