Bijeenkomst Workshop Hoe draag ik als toezichthouder of bestuurslid bij aan een veilige werkomgeving?

  • 19:30 tot 21:30
  • Online via Zoom
  • € 15,-
  • Bestuurders en toezichthouders in de culturele en creatieve sector

Let op: deze workshop is volgeboekt. Interesse? Mail Djoeke Gerding om op de wachtlijst te komen en op de hoogte te worden gehouden van een eventuele volgende webinar over dit onderwerp.

Sinds de gebeurtenissen bij (onder andere) The Voice of Holland is sociale veiligheid een hot topic. “Bij ons gebeurt dat niet…” is een veelgehoorde opmerking. Maar is dat wel zo? Hoe kom je daar achter en wat kun je doen om het te voorkomen? Hoe weet je of er iets speelt bij de organisatie waarvan jij toezichthouder of bestuurslid bent. Je komt er immers niet dagelijks over de vloer. En wat moet er eigenlijk allemaal precies geregeld zijn? Hoe ga je als toezichthouder of bestuurslid om met eventuele meldingen? Wat betekent het dat er geen meldingen van grensoverschrijdend gedrag zijn? Tijdens deze workshop krijg je handvatten om in deze situaties adequaat te handelen.

Voor wie is deze workshop?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor toezichthouders en bestuursleden die vanuit hun specifieke rol en verantwoordelijkheid willen bijdragen aan een prettige en veilige werkomgeving binnen de organisatie. Deze workshop is ook toegankelijk voor deelnemers van buiten de podiumkunsten.

Wat leer je?

Na het volgen van deze workshop weet je wat jouw rol en verantwoordelijkheid is als toezichthouder of bestuurslid bij het creëren van een sociaal veilige werkomgeving. Je kent het wettelijk kader en weet wat jouw rol is bij het vaststellen en uitdragen van beleid. Maar belangrijker nog: je bent je bewust van je voorbeeldfunctie en weet hoe je het beste met meldingen kunt omgaan.

Wie is de trainer?

Carin van der Hor is een senior manager en protectie-expert. Ze heeft ervaring in verscheidene sectoren, zowel in binnen- als buitenland.

Als expert-adviseur werkt ze als freelancer voor het NOV, de overkoepelende organisatie voor vrijwilligerswerk. Ook geeft ze trainingen aan multinationals, organisaties binnen het systeem van de Verenigde Naties en internationale NGO’s op het terrein van grensoverschrijdend gedrag, meldingssystemen, preventie en organisatieverandering.

Carin van der Hor
Carin van der Hor


Daarnaast werkt ze regelmatig als interim manager en senior technical expert bij het ontwikkelen van materialen en trainingen. Ze heeft ook haar eigen praktijk als gecertificeerd vertrouwenspersoon omgewenste omgangsvormen en integriteit.


Wat je moet weten over de deelname

De bijeenkomst wordt online gehouden. Het is een interactieve workshop en er wordt geen opname gemaakt. Tijdens de bijeenkomst gelden de Chatham House Rules: niets mag herleidbaar naar de sprekers en deelnemers naar buiten gebracht worden. Let op: deelname is alleen mogelijk via desktop computer of een laptop, NIET via een mobiele telefoon of iPad!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Andra Leurdijk.

Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten en Cultuur+Ondernemen organiseren gezamenlijk deze interactieve online workshop.

Partners