Webinar Webinar Grip op de financiën in onzekere tijden - culturele organisaties

 • 15:30 tot 17:00
 • Online via zoom
 • Gratis
 • Culturele organisaties

Wat is de impact van de prijsstijgingen op jouw organisatie of onderneming? Het begint met inzicht. Een realistische blik op de financiële toekomst. Dit helpt je beter te kunnen reageren op (acute) dreigingen voor jouw organisatie.

Donderdag 3 november wordt dit onderwerp ook besproken in een webinar voor kunstenaars en creatieve makers.

Gosewijn Tulleners is als financieel adviseur verbonden aan Cultuur+Ondernemen. Hij vertelt je onder meer hoe je in tijden van crisis naar het financieel fundament van jouw organisatie of onderneming kan kijken en welke acties je nu kan ondernemen om hier meer grip op te krijgen.

Daarnaast zal Ben Wiegman, adviseur zakelijk ontwikkelen, je meer vertellen over hoe je door middel van het Business Model Canvas een nog breder inzicht kan krijgen in de verschillende onderdelen van jouw organisatie. Het canvas is een handzaam gereedschap om te reflecteren in tijden van crisis. Tot slot vertellen we je bij welke instellingen je nog meer terecht kan voor informatie en ondersteuning.

Je leert

       • hoe je in tijden van crisis kan kijken naar het financieel fundament van jouw onderneming
       • hoe je in kaart brengt wat de financiële impact is op jouw beroepspraktijk
       • wat jij nu kan doen om meer grip op je financiën te krijgen en welke acties je kan ondernemen
       • hoe je door middel van het Business Model Canvas een nog breder inzicht kan krijgen in de verschillende onderdelen van jouw onderneming
       • hoe je je kennis over verschillende geldbronnen kan verdiepen met behulp van de Culturele Financieringswijzer
       • bij welke instellingen je nog meer terecht kan voor informatie en ondersteuning

       Stel je vraag

       Tijdens het webinar is er ruimte om jouw vraag te stellen via de chat. Wil je zeker weten dat deze aan bod komt? Stel dan alvast je vraag op het aanmeldformulier.

       Voor wie?

       Het webinar op donderdag 10 november is bedoeld voor medewerkers van culturele organisaties. Voor kunstenaars en creatieve makers (startend en ervaren) hebben we een vergelijkbare webinar op donderdag 3 november.

       Omgaan met kansen en risico's - Slagkracht (3 november)
       In dit webinar gaan we vooral in op de meeste urgente zaken en acties die je op korte termijn kan ondernemen in deze onzekere tijden. Ben je zakelijk leider van een culturele organisatie en wil je meer leren over hoe je kunt anticiperen op mogelijke risico’s op lange termijn dan is de training 'Omgaan met kansen en risico’s' misschien iets voor jou. In deze training leer je denken in scenario’s en omgaan met risico’s. Je gaat naar huis met handvatten hoe je op een gestructureerde manier risico’s in kaart kunt brengen en evalueren.

        Praktische informatie

        De webinar duurt 1 uur + 30 minuten nagesprek (optioneel).

        Heb je nog vragen over de webinar? Neem dan contact op met Susanne Moed.