Skip naar content
Skip naar content

Webinar Vragenuurtje Sponsorsamenwerking

  • 15:30 tot 16:30
  • Online
  • Kosteloos
  • Zakelijk leiders, marketeers en fondsenwervers van culturele en creatieve organisaties

Je hebt een potentiële sponsor gevonden! Maar wat spreek je af over de tegenprestaties? Wat communiceer je naar de buitenwereld over de samenwerking? Of wat gebeurt er als de geplande activiteiten ineens niet door kunnen gaan, bijvoorbeeld door een pandemie?

Handreiking Sponsorsamenwerking

Sponsoring is één van de vele mogelijke geldbronnen die je kan inzetten om tot een gezonde en passende financieringsmix te komen als culturele of creatieve organisatie. Bij het aangaan van een sponsor-relatie komen veel praktische vragen om de hoek kijken, maar ook kunnen er verschillende vraagstukken rondom goed bestuur naar boven komen.

Daarom sloegen projectleider financieren Susanne Moed en adviseur besturen Djoeke Gerding de handen in één om een handreiking sponsorsamenwerking te ontwikkelen. De handreiking is gebaseerd op gesprekken met uiteenlopende creatieve en culturele organisaties, sponsoren en ondersteunende instellingen. De tien punten in de handreiking sponsorsamenwerking helpen je om duidelijke afspraken hierover te maken met je sponsor.

Programma en doel

In dit vragenuurtje delen Djoeke en Susanne graag hun inzichten en beantwoorden ze je vragen over de handreiking en dit onderwerp. Er zal ook tijd en ruimte zijn om onderling met de aanwezige deelnemers - werknemers van culturele en creatieve organisaties - kennis en ervaringen uit te wisselen over dit onderwerp.

Tijdens dit vragenuurtje krijg je:

  • meer inzicht in de kansen en mogelijke valkuilen rondom een sponsorsamenwerking
  • meer informatie over hoe je je kennis over sponsoring en andere geldbronnen kan verdiepen met behulp van de Culturele Financieringswijzer 
  • meer informatie over hoe je je kennis over goed bestuur in het algemeen kan verdiepen met behulp van de Governance Code Cultuur
  • de mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere culturele organisaties omtrent dit onderwerp

Stel je vraag of leer meer

Wil je zeker weten dat jouw vraag aan bod komt? Stel dan alvast je vraag op het aanmeldformulier.

Ben je nog niet zover en wil je eerst meer leren over sponsoring in het algemeen? Ga dan naar ons dossier over Sponsoring.