Training Van droom naar daad - Slagkracht

 • 10:00 tot 17:00
 • Amsterdam (Cultuur+Ondernemen)
 • 250,- (exclusief btw)
 • 15 deelnemers
 • Culturele organisaties

Tijdens deze training van Slagkracht staat de vraag centraal: waarom doe je wat je doet? Wat is de betekenis van wat jij met je organisatie doet en is dat straks nog relevant? Welke rol heeft jouw culturele organisatie binnen de samenleving, nu en in de toekomst? Waar liggen kansen voor jouw organisatie? En wat kun je beter even laten liggen?

Tijdens deze training sta je stil en kijk je naar de strategie van jouw organisatie. Waar ligt potentie en hoe kun je daar komen? In één dag wordt zichtbaar wat de toekomstige betekenis en maatschappelijke waarde van jouw organisatie kan zijn. In Van droom naar daad bieden we je de mogelijkheid om concreet aan de slag te gaan met strategievorming en ga je naar huis met concrete plannen waarmee je jouw organisatie verder kunt brengen.

Voor wie

Dit programma is voor zakelijk verantwoordelijken uit de culturele/creatieve sector die zich ook bezighouden met strategievorming van de organisatie, maar veelal niet aan toe komen om hier ruimte en aandacht voor te hebben. De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design.

Programma

Tijdens deze dag ga je jouw organisatie, product of dienst ‘reframen’. De dag start met gezamenlijk de toekomstige context in kaart te brengen, hoe verandert de wereld van kunst en cultuur richting 2030? Je bepaalt een strategie voor het effect dat je wilt sorteren, welk type gedrag of ervaring je met jouw onderneming teweeg wilt brengen. Tenslotte ontwerp en bedenk je tal van ideeën om uiting te geven aan een nieuwe richting. Van gebouw tot app, van dienstverlening tot de samenstelling van het team. Alles met het doel om met heldere ideeën voor de toekomst naar jouw organisatie terug te keren.

Tijdstip en locatie

09:30 uur - Inloop met koffie en thee
10:00 uur - Start training
12.30 uur - Lunch
16:00 uur - Einde van de training & borrel
17:00 uur - Einde dag

De training vindt plaats bij Cultuur+Ondernemen (Kerkstraat 204, Amsterdam)

Resultaat

 • Je hebt een pas op de plaats gemaakt en gekeken naar de strategie van jouw organisatie en waar kansen en mogelijkheden liggen om te groeien.
 • Je hebt kennis gemaakt met de reframing methode en alle stappen doorlopen.
 • Je beschikt over de tools om dit nog eens te doen, met bijvoorbeeld je team.
 • Je hebt meer grip op de toekomstige context van je domein.
 • Je hebt scherpe, toekomstbestendige missie geformuleerd waarin je beschrijft welk effect je wilt hebben op de gebruikers van jouw organisatie.
 • Je hebt ideeën bedacht om uiting te geven aan die missie.
 • Je hebt met 12-15 zakelijk verantwoordelijken van gedachte gewisseld over strategievorming.

Trainer

Portret Beatrijs Voorneman


De training wordt geleid door Beatrijs Voorneman, ontwerper bij Reframing Studio. Zij studeerde Industrieel Ontwerpen in Delft en raakte al snel gefascineerd door de filosofische kant van het ontwerpen. Waarom maken we wat we maken en welk effect heeft dat wat we maken op mensen? Bij Reframing Studio werkt ze al 10 jaar lang als Reframer aan een breed scala aan vraagstukken op het gebied van onderwijs, GGZ, mobiliteit en in de culturele sector. Ze ontwerpt met een groot verantwoordelijkheidsgevoel digitale en fysieke producten, maar ontwerpt ook aan diensten en zelfs beleid. Beatrijs daagt je uit om als een ontwerper naar je eigen domein te kijken en nieuwsgierig te zijn naar de toekomst.

Kosten

De kosten voor het programma zijn €250 excl. btw. Hierbij zijn inbegrepen:

 • Training onder leiding van Beatrijs Voorneman
 • Lunch, koffie en thee en een borrel achteraf
 • Materialen waarmee je kunt toepassen wat je hebt geleerd in jouw situatie
 • Een kosteloos oriëntatiegesprek als follow-up. Tijdens dit gesprek kun je persoonlijk advies krijgen van een adviseur van Cultuur+Ondernemen mocht je dieper op je situatie in willen gaan, nog vragen hebben of onderwerpen waar je over door wilt praten.

Voor het financieren van deze training willen we je wijzen op de regeling van Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kun je een derde van de kosten aanvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden en jouw professionele ontwikkeling.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Karen de Meester.