Training Stoomcursus financiën - Slagkracht

Uitverkocht
 • 10:00 tot 17:00
 • Amsterdam (Cultuur+Ondernemen)
 • 250,- (exclusief btw)
 • 15 deelnemers
 • Culturele organisaties

Deze training van Slagkracht gaat over het optimaal inrichten van je financiën om zo je organisatie gezond te houden. Dit is een groot onderdeel van je werk. Ook al besteed je delen daarvan uit, je wilt toch een goed inzicht hebben om te weten welke keuzes je kunt maken.

In de stoomcursus financiën bieden we zakelijk leiders tools en handvatten voor het inrichten van de financiën van jouw culturele organisatie. Veel financiële aspecten komen voorbij zoals de balans, jaarrekening, omzetprognose en liquiditeitsprognose. Naast financieel management is er aandacht voor financieringsvraagstukken en nemen we je mee in o.a. de financieringsmix en de culturele financieringswijzer. Deze dag biedt alles om jou als zakelijk verantwoordelijke genoeg inzicht te geven in de financiële situatie van jouw organisatie en goed uitgerust zijn om financiële keuzes te maken.

Voor wie

Bevlogen professionals die zich bezighouden met de zakelijke kant van een culturele of creatieve organisatie, die relatief startend zijn (1-5 jaar werkervaring in de zakelijke kant van de culturele sector) en zich willen ontwikkelen op het gebied van financieel management voor hun organisatie. De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design.

Programma

Op deze dag word je meegenomen in de financiële wereld binnen de creatieve- en culturele sector. Verschillende formats en beheersmethodes zullen voorbij komen, maar je gaat ook aan de slag met jouw eigen situatie. Met welke vraagstukken heb jij te maken? De sessie is interactief en je gaat ook echt aan de slag met jouw eigen cijfers. Tevens maak je kennis met de culturele financieringswijzer en hoe die voor jou van toepassing kan zijn. Je leert hoe je je financieringsbehoefte in kaart brengt, welke geldbronnen er zijn, welke overwegingen een rol spelen in de zoektocht naar de juiste financiering voor jouw organisatie.

Tijdstip en locatie

09:30 uur - Inloop met koffie en thee
10:00 uur - Start training
12.30 uur - Lunch
16:00 uur - Einde van de training & borrel
17:00 uur - Einde dag

De training vindt plaats bij Cultuur+Ondernemen (Kerkstraat 204, Amsterdam)

Resultaat

 • Methodes om financieel inzicht te krijgen in jouw organisatie.
 • Weten hoe jouw organisatie financieel gezond kan blijven.
 • Het toepassen van de culturele financieringswijzer bij jouw organisatie.
 • Antwoord op de financiële vraagstukken die bij jouw organisatie spelen.

Trainers

Portret Susanne Moed

Susanne Moed is projectleider bij Cultuur+Ondernemen en ontwikkelt verschillende webinars, workshops en tools om de culturele sector te helpen bij hun financiële vraagstukken. Belangrijkste tool is de Culturele Financieringswijzer. Daarnaast voert zij ook adviesgesprekken met zelfstandigen en organisaties waarin ze hen motiveert en handvatten biedt om stap voor stap richting hun doel gaan.


Portret Sébastien Kramer


Sébastien Kramer
werkt als adviseur Financiële Faciliteiten bij Cultuur+Ondernemen. Hij heeft een achtergrond in de financiële wereld en zet zijn opgedane kennis en ervaring graag in als meerwaarde voor de sector. Het begrijpen van de financiën is een goede stap in de richting van succesvol ondernemen.Kosten

De kosten voor het programma zijn €250,- exclusief btw. Hierbij zijn inbegrepen:

 • Training onder leiding van Susanne Moed en Sébastien Kramer.
 • Lunch, koffie en thee en een borrel achteraf.
 • Materialen waarmee je kunt toepassen wat je hebt geleerd in jouw situatie.
 • Een kosteloos oriëntatiegesprek als follow-up. Tijdens dit gesprek kun je persoonlijk advies krijgen van een adviseur van Cultuur+Ondernemen mocht je dieper op je situatie in willen gaan, nog vragen hebben of onderwerpen waar je over door wilt praten.

Voor het financieren van deze training willen we je wijzen op de regeling van Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kun je een derde van de kosten aanvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden en jouw professionele ontwikkeling.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Karen de Meester.