Skip naar content
Skip naar content

Training Slagkracht 2023 - Grip op je financiën

Uitverkocht
 • 09:30 tot 17:00
 • Kerkstraat 204, Amsterdam (Cultuur+Ondernemen)
 • € 300,- excl. btw
 • 15 deelnemers
 • Startend zakelijke verantwoordelijken

Als zakelijk verantwoordelijke is het financieel gezond houden van je organisatie een groot onderdeel van je werk. Ook al besteed je zaken uit aan een boekhouder, toch is het fijn om goed inzicht te hebben in je financiën zodat je weet welke keuzes gemaakt kunnen worden. We bieden in deze training zakelijk verantwoordelijken handvatten voor het inrichten van de financiën van organisaties.

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden. De training is volgeboekt.

In deze training komen veel financiële aspecten voorbij zoals projectbegroting, balans en de winst- en verliesrekening. Daarnaast gaan we in op hoe je goed onderbouwde prognoses maakt en beter zicht krijgt op de risico’s die de organisatie loopt. Hoe kijk je over jaargrenzen van je begroting heen? Hoe kan je financiële toekomstplannen maken? En op welke manier kan je voorbereid zijn op onverwachte zaken? In de training leer je grip te krijgen op de financiële situatie van je organisatie en leer je hoe je je goed uitrust om financiële keuzes voor de toekomst te maken.

Voor wie?

Bevlogen professionals die zich bezighouden met de zakelijke kant van een culturele of creatieve organisatie, die relatief startend zijn (1 tot 5 jaar werkervaring in de zakelijke kant van de culturele sector) en zich willen ontwikkelen op het gebied van financieel management voor hun organisatie. De culturele of creatieve sector kan zijn: film, theater, tv, architectuur, fotografie, festivals, muziek, beeldende kunst, media, games, design. Dit programma is niet voor mensen die dagelijks bezig zijn met financieel management (bijv financiële medewerkers, boekhouders of controllers).

Programma

Sébastien Kramer, Alexander Ramselaar en Karen de Meester helpen je in dit programma om financieel zicht te houden op jouw organisatie binnen de creatieve- en culturele sector. Verschillende formats en modellen zullen voorbij komen, maar maken altijd de koppeling met de praktijk. Met welke vraagstukken heb jij te maken? Je leert risicomanagement actief te integreren in je dagelijkse praktijk en geeft je tevens een instrument in handen om makkelijker en beter onderbouwd collega's en toezichthouders te overtuigen van je aanpak om kansen voor je organisatie te benutten. De sessie is interactief en je gaat ook echt aan de slag met jouw eigen cijfers en casuïstiek.

Tijdstip & locatie

09:30 uur - Inloop met koffie en thee
10:00 uur - Start training
12.30 uur - Lunch
13.15 uur - Vervolg training
16:00 uur - Einde training & borrel
17:00 uur - Einde dag

De training vindt plaats bij Cultuur+Ondernemen (Kerkstraat 204, Amsterdam).

Resultaat

 • Inzicht in methodes en technieken om financieel inzicht te krijgen en te houden in jouw organisatie.
 • Je weet hoe je jouw organisatie financieel gezond kan houden.
 • Je weet hoe je vooruit kan kijken op financieel gebied en hoe je risico inschattingen kan maken.
 • Je hebt een goed besef van wat risicomanagement is en hoe je het kan toepassen op jouw organisatie.

Trainers

Sébastien Kramer werkt als adviseur bij Cultuur+Ondernemen in het kennisgebied Financiële Faciliteiten. Hij heeft een achtergrond in de financiële wereld en zet zijn opgedane kennis en ervaring graag in om meerwaarde te bieden aan de culturele- en creatieve sector.

Als cijferfreak wordt Sébastien altijd enthousiast als een cultureel ondernemer met zijn sterk ontwikkelde creatieve brein de financiën van het bedrijf begrijpt. Dat is namelijk een goede stap naar succesvol ondernemen.

2021 CO Sebastien Kramer Els Zweerink
Fotograaf: Els Zweerink

Alexander Ramselaar is opgeleid als bedrijfseconoom en hij was 18 jaar werkzaam in de financiële- en vastgoedsector. Parallel aan zijn werkzame leven ontstond eind jaren negentig een passie voor hedendaagse kunst, met een grote betrokkenheid bij de culturele sector in Nederland tot gevolg. In 2012 werd het tijd zijn passie voor cultuur en kerncompetenties op het gebied van financieren en vastgoed samen te brengen in Backing Grounds. Een praktijk die zich richt op het verbinden en overbruggen van de domeinen cultuur, vastgoed en financiering. Centraal staan vraagstukken over financiering en vastgoed die kunstenaars, creatieven en culturele instellingen in hun dagelijkse praktijk tegenkomen. Sinds 2014 is Alexander als associate-adviseur aan Cultuur+Ondernemen verbonden.

2021 CO Alexander Ramselaar Els Zweerink
Fotograaf: Els Zweerink

Karen de Meester, adjunct-directeur Zakelijk Ontwikkelen en Governance bij Cultuur+Ondernemen modereert de bijeenkomst.

2021 CO Karen de Meester Els Zweerink
Fotograaf: Els Zweerink

Kosten

De kosten voor het programma zijn € 300,- exclusief btw. Hierin zit inbegrepen:

 • Trainingsprogramma o.l.v. Sébastien Kramer, Alexander Ramselaar en Karen de Meester

 • Lunch, koffie en thee en een borrel achteraf

 • Materialen waarmee je wat je hebt geleerd kan toepassen in jouw situatie

 • Een kosteloos oriëntatiegesprek als follow up op jouw programmadag. Tijdens dit gesprek kan je persoonlijk advies krijgen van een medewerker van Cultuur + Ondernemen mocht je dieper op een situatie in willen gaan, of wanneer er vragen overblijven.

Voor het financieren van dit programma willen je wijzen op de regeling van Werktuig PPO, een regeling van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (ACCT). Via deze regeling kan je een derde van de kosten terugvragen aangezien het gaat om het ontwikkelen van jouw vaardigheden in jouw professionele ontwikkeling. Dit is vrij makkelijk aan te vragen op www.werktuigppo.nl.

Ontwikkelprogramma

Slagkracht is het programma waar je als zakelijk verantwoordelijke handvatten krijgt aangereikt om je te ontwikkelen en te professionaliseren binnen de zakelijke kant van de culturele en creatieve sector. Met Slagkracht bieden we een online en offline platform waar je maandelijks aan een programma kunt deelnemen over uiteenlopende onderwerpen, waarmee je een stevige basis legt in je vak.