Bijeenkomst Workshop Hoe bestuur ik een stichting volgens de Governance Code Cultuur?

  • 19:30 tot 21:30
  • De Transformatie-Plaats (Van Oldenbarneveldtstraat 94-15, Arnhem)
  • €10 excl. 21% BTW per organisatie
  • Bestuurders, zakelijk en artistiek leiders van stichtingen met bestuurmodel

De rechtsvorm die vaak voor een culturele instelling wordt gebruikt is een stichting. Maar wie bepaalt binnen de stichting het beleid? Wie neemt de belangrijke beslissingen en wie is er verantwoordelijk? De Governance Code Cultuur is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de culturele sector. Wat staat er allemaal in deze Code en hoe pas je deze toe in je stichting?

Schakel025 heeft onze adviseur Djoeke Gerding gevraagd je in deze workshop mee te nemen in de Governance Code Cultuur. Ze gaat in op het nut van de Code, de do’s en don’ts en de relatie tussen de zakelijk/artistiek leider en het bestuur. Op een aantal thema’s uit de Code zal dieper worden ingegaan. Want waarom is risicomanagement zo belangrijk? En wat zijn de problemen met belangenverstrengeling?

Voor wie is deze workshop?
Deze workshop is voor bestuurders, zakelijk en artistiek leiders van stichtingen met een bestuursmodel die meer willen leren over de Governance Code Cultuur en het toepassen hiervan. We raden aan dat zakelijk/artistiek leiders samen met een bestuurslid komen, aangezien het ook gaat over verantwoordelijkheid en mandaat.

Aanmelden kan via de website van Schakel 025. Je kunt je aanmelden tot 15 november 2022.