Route Ondernemerschap – Amsterdam 2021

t/m
Uitverkocht
 • 09:30 tot 13:00
 • Online
 • 100,-
 • 12 plekken
 • Kunstenaars in regio Amsterdam

Hoe zorg je ervoor dat jouw werk goed zichtbaar is bij het publiek, en je voldoende inkomsten genereert? De cultuursector lijkt eindelijk weer op gang te komen, dit is dus hét moment om je zakelijke ontwikkeling als kunstenaar een boost te geven. Of je nou schilder of fotograaf bent, illustrator of ontwerper: het hoogwaardige leerprogramma Route Ondernemerschap helpt je om je kunstenaarschap verder te professionaliseren. Samen met inspirerende trainers en enthousiaste deelnemers werk je aan een stevig zakelijk fundament van jouw kunstenaarspraktijk.

De deadline voor aanmelden is verstreken. Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor Route Ondernemerschap Amsterdam 2021. Mocht je vragen hebben neem dan contact op met Krista Heijster.

Juist na deze onzekere periode is het belangrijk de zakelijke ontwikkeling van je kunstenaarspraktijk onder de loep te nemen en in actie te komen. Route Ondernemerschap helpt jou als professioneel werkende kunstenaar je bereik te vergroten en financiële kansen te zien.

Het programma

Het leerprogramma Route Ondernemerschap geeft in zes sessies een professionele injectie in jouw zakelijke ontwikkeling. Je wordt bijgespijkerd door specialisten en wisselt ervaringen uit met collega-kunstenaars. De groep bestaat uit 12 enthousiaste deelnemers en het traject is Nederlandstalig. Het programma is online, bedoeld voor kunstenaars die wonen en/of werken in Amsterdam en omstreken.

Elke sessie belicht een ander thema:

 1. Persoonlijk leiderschap – vrijdag 5 november
  Wie ben je, wat zijn jouw kwaliteiten en waar ligt je focus? Trainer: coach Wendelien Koop
 2. Essentie van je werk – vrijdag 12 nov
  Wat is jouw boodschap, hoe vertaal je jouw creatieve werk naar het publiek? Trainer: strategisch specialist Marlies Leupen
 3. Netwerken – vrijdag 19 nov
  Hoe benader je potentiële kopers, samenwerkingspartners en andere geïnteresseerden? Trainer: organisatie-adviseur Ernst van Dijk
 4. Website – vrijdag 26 nov
  Hoe verbeter je je website? Trainer: communicatiedeskundige Eline Levering
 5. Social media – vrijdag 3 december
  Welke socialmediakanalen kan je inzetten, en hoe krijg je met deze hulpmiddelen meer zichtbaarheid voor je werk? Trainer: marketingspecialist Nienke van der Wal
 6. Financieringsmogelijkheden – vrijdag 10 december
  Hoe krijg je meer grip op financiering en jouw (on)mogelijkheden hierin. Trainer: financieel expert Jessica de Jaeger

Alle sprekers hebben hun sporen verdiend in de culturele sector en werken al jaren met kunstenaars en creatieven. Moderator van het leerprogramma is Wendelien Koop. De wekelijkse bijeenkomsten zijn van 09:30 tot 13:00 uur.

Tijdens Route Ondernemerschap krijg je toegang tot een online leeromgeving waarmee jij je groei kan versterken. Reserveer tussen de wekelijkse bijeenkomsten door tijd voor interviews, opdrachten en voorbereiding. Houd naast de sessies rekening met 5 uur voorbereiding per week.

De kers op de taart: gratis persoonlijk advies

Tijdens of na de bijeenkomsten krijg je een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek met de adviseurs Krista Heijster of Ben Wiegman. Zij nemen met je door hoe je de geleerde materie nog verder kan gaan toepassen op jouw praktijk. Dit gesprek krijg je kosteloos aangeboden bij deelname aan het leerprogramma.

Voor wie

Route Ondernemerschap Amsterdam bedoeld voor professioneel werkende kunstenaars. Jij bent:

 • Werkzaam als professioneel kunstenaar en afgestudeerd aan een kunstvakopleiding of autodidact met een sterk portfolio;
 • Actief in kunstenaarsinitiatieven en/of toont werk bij presentatie-instellingen in de professionele beeldendekunstsector;
 • Gedreven om jouw kunstenaarspraktijk naar een hoger niveau te tillen;
 • Werkzaam en/of woonachtig in regio Amsterdam.

We stellen een groep van 12 deelnemers uit de regio samen op basis van motivatie, gewenste leerdoelen, bereidheid om te reflecteren en de potentiële kansen in het kunstenveld.

Wie blijft wachten op erkenning doet zichzelf te kort. Leer het heft in eigen handen te nemen en het juiste publiek te bereiken met jouw werk

- Krista Heijster, Programmamaker Route Ondernemerschap

Kosten

Jouw investering in het programma van 6 bijeenkomsten is € 100,-. Beroepskosten zijn aftrekbaar. NN Group draagt € 1.560,- bij aan jouw deelname.

Meld je aan

De deadline voor aanmelden is verstreken. Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor Route Ondernemerschap Amsterdam 2021. Op donderdag 28 oktober worden de definitieve deelnemers bekendgemaakt. Heb je vragen neem dan contact op met Krista Heijster.

Beschrijf bij je aanmelding:

 • Waar je nu staat in je kunstenaarspraktijk
 • Waarom je mee wil doen aan Route Ondernemerschap
 • Wat je doelen zijn en waarin je je wilt ontwikkelen

Voeg verder toe:

 • Beknopt portfolio of impressie van je werk
 • Website en/of social media kanalen

Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt voor een intakegesprek. De intakegesprekken vinden plaats op:

 • Maandag 18 oktober
 • Dinsdag 19 oktober
 • Maandag 25 oktober
 • Dinsdag 26 oktober

Op donderdag 28 oktober worden de definitieve deelnemers bekendgemaakt.

Ik kwam tot het inzicht dat je écht je verhaal van binnen en buiten klaar moet hebben voordat je op financiers afstapt

- oud-deelnemer Route Ondernemerschap

Mocht je het idee hebben dat Route Ondernemerschap niet bij je past, of je valt niet onder de criteria: abonneer je op onze nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van andere interessante bijeenkomsten. Ook kan de vierdelige podcastserie “Hoe ik kunstenaar blijf” voor jou relevant zijn. En download de gids Route Ondernemerschap met 8 stappen om meer kans te maken op succes.

Financiële zelfredzaamheid

Wij kunnen dit programma aanbieden dankzij een driejarige samenwerking met NN Group, het moederbedrijf van Nationale-Nederlanden. Het bedrijf ondersteunt kunst en cultuur, èn helpt bij het vergroten van het financieel welzijn van mensen in haar directe omgeving. Nationale-Nederlanden wil beide thema’s verbinden door ondersteuning van dit leerprogramma dat de financiële vaardigheden van kunstenaars helpt vergroten. Dit loopt via haar initiatief Stichting Van Schulden naar Kansen. Deze Stichting heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het bevorderen van financiële zelfredzaamheid en richt zich op initiatieven in Amsterdam, Arnhem, Rotterdam, en Zwolle.

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo Stichting van Schulden naar Kansen
Krista Heijster

Krista Heijster

Projectleider zakelijk ontwikkelen